Almási Márk Fehérvárról érkezik a DEAC-hoz

Sokra hivatott ifjú támadót igazolt a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata.

A 21 éves csatár Budapesten született, de Fehérváron nevelkedett. 2015-ben nevezték be először a hazai U18-as bajnokságba. Már újonc évében aktív részese volt a Divízió 1/B csoportos ifi világbajnokságnak. A 2016-17-es szezon hozta meg számára az első áttörést; 44 pontot szerzett a magyar, 38-at az osztrák U18-as bajnokságban és a juniorok között is bemutatkozott. Az ezt követő idényben bőven pont/meccs átlag fölött teljesített az ifi bajnokságokban, de a juniorban is elkezdte termelni a pontokat. Abban az idényben ismét a magyar válogatott tagja volt a Divízió1/A csoportos ifi vb-n. A 2018-19-es szezonban debütált a Fehérvári Titánok együttesében, 18 mérkőzésen 4 pontot gyűjtött, miközben a magyar és az osztrák juniorban egyaránt kiemelkedő pontátlagokat produkált. A 2019-20-as idényben már 34 meccset játszott a magyar bázisú nemzetközi ligában, míg a tavalyi szezonban 33 találkozón lépett a jégre. 2015 és 2017 között két EBJL bajnokságot nyert csapatával, a következő két idényben pedig két osztrák junior bajnoki címet zsebelt be. Eddig három Erste Ligás szezont teljesített, eközben harmadik soros támadóként 23 pontot gyűjtött össze.

Most pedig a DEAC-hoz igazolt, követve volt csapattársait, Mazzag Dánielt és Sándor Flóriánt. Az egyetemisták edzői stábja úgy ítélte meg, hogy a fiatal támadó gyors, agresszív hokija jól illeszkedik majd a DEAC hadrendjéhez, emellett jelentős, még kiaknázatlan potenciállal is rendelkezik.

– Almási Márkot elsőként arról faggattuk, milyen szándékkal és tervekkel igazolt Debrecenbe?

A.M.: Elsősorban azért döntöttem a DEAC mellett, mert itt nagyon fejlődőképes együttes formálódott az utóbbi időben, és tetszik a játékstílusuk is. Szerettem volna olyan csapathoz kerülni, ahol optimális arányban vannak jelen a fiatalok, az idősebb játékosok és a légiósok. A debrecenieket én ilyen gárdának látom, remélem, hogy az edzőktől sokat tudok majd tanulni. Bízom abban, hogy megkapom a szükséges jégidőt, és gyakran tudok majd a srácoknak segíteni.

-Milyen eredményeket vársz csapatatodtól a 2021-22-es idényben?

A.M.: Úgy gondolom, hogy az lehet a minimális cél, amit az előző szezonban elértünk. Én szívem szerint tovább is lépnék, azaz szeretnék megmérkőzni a bajnoki címért. Jó lenne, ha sikerülne újból megnyerni Magyar Kupát is és erre szerintem meg is van a reális esély. Úgy látom, hogy a csapat összeállítása nem változik sokat, így továbbra is egységes a gárda, és biztosan jönnek még új emberek is. Szerintem minden játékos keményen dolgozik majd azért, hogy elérjük az imént említett célokat!

Az egyetemista csapat eddig jó vásárt csinált a Titánoktól érkező játékosokkal, akik szépen helytálltak a DEAC színeiben. Bízunk abban, hogy a jövő szezontól kezdve Almási Márk is csatlakozik hozzájuk!

NÉVJEGY:
Almási Márk
Született: Budapest, 2000.09.08.
Posztja: támadó
Testmagasság: 177 cm
Testsúly: 72 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=