AZ ECHL-ből igazolt védőjátékost a DEAC

Jordan Klimek a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatába igazolt. Ő lesz az együttes hatodik légiósa.

Új szerzeményünk 1995. augusztus 18-án született Kanadában, Brit Columbia Langley nevű városában, mondhatjuk tehát, hogy játékosként a legjobb korban van. 2010-ben mutatkozott be a Valley West Hawks ificsapatában, ahol első szezonjában 27 pontig, azon belül 21 gólpasszig jutott. A következő idényben maradt az AAA minősítésű bajnokságban, de ekkor már pozitívba fordult a pont/meccs mutatója. A 2012-13-as szezonban a Surrey Eagles együttesében hokizott, bajnokságot nyert és 23 pontot szerzett a BCHL-ben. A soron lévő idényben az USHL-be és egy amerikai klubba tette át a székhelyét; a Dubuque Fighting Saints csapatával 16 pontot gyűjtött össze. 2014-től 2018-ig a Northern Michigan University együttesében, a jó hírű egyetemi ligában, az NCAA-ban vitézkedett. Az első szezonban még elégé szerény pontszámot ért el, ám az utolsó szezonban pontjainak száma 18-ra emelkedett és ő lett csapata egyik helyettes kapitánya is. 2018-ban debütált az ECHL-ben, a Kansas City Mavericks együttesében, majd két idény következett a Carolina Stingrays kötelékében, ezután határozta el, hogy Európában próbál szerencsét. A kanadai védő ezzel kapcsolatban a következőket mondotta.

source:echl-cloudinary.corebine.com

Az ügynököm egy jó helyet keresett nekem Európában a következő szezonra, így kerültünk kapcsolatba a DEAC-cal – mondta Jordan Klimek. – A tárgyalások java részét az ügynököm intézte, majd magam is beszéltem az edzői stábbal, amit egy ajánlat követett. Izgatottan készülök arra, hogy Debrecenbe jöhessek. Ez egy új fejezet lesz az életemben és a karrieremben itt, Európában. Sok jót hallottam már Magyarországról és Debrecenről, alig várom, hogy személyesen is megtapasztaljam mindezeket. Szeretnék fontos szerepet játszani a csapatban és hozzájárulni ahhoz, hogy elhozzuk Debrecenbe a bajnoki serleget.”

A DEAC sportolói és szurkolói nagy várakozásokkal tekintenek Jordan Klimek bemutatkozása elé. Az új védőnek nem lesz könnyű a dolga, hiszen elődje és honfitársa, Clint Filbrandt kiváló teljesítményt nyújtott az egyetemista csapatban. Jordan statisztikai mutatói ponterős bekkre utalnak, ami kimondottan jó „beugrót” jelent Debrecenben, de a védekező alakzataink stabilizálása is állandó feladata lesz. Jordan Klimek 142 tétmeccset játszott az ECHL-ben, 157-szer lépett a jégre az NCAA-ban, miközben 37, illetve 43 pontot hozott össze. Bízunk abban, hogy hasonlóan megbízható és ponterős hokit produkál Debrecenben is!

NÉVJEGY:
Jordan Klimek
Született: 1995. 08.18., Langley (B.C., CAN)
Posztja: hátvéd
Testmagasság: 180 cm
Testsúly: 84 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=