A cseh óriás marad a DEAC-nál

A Debreceni Egyetem jégkorongszakosztálya bejelentette, hogy Vojtech Kloz aláírt a következő szezonra.

A most 35 éves, kiváló játékos a Karlovy Vary csapatában vált képzett jégkorongozóvá. 1999-ben, tizenhat évesen debütált a cseh utánpótlásban, utána 3 éven keresztül szülővárosa ifi- és junior csapatait erősítette. A 2002-03-as szezonban 19 tétmeccset játszott az USHL-ben, a Chicago Steel együttesében, után egy teljes idény (62 mérkőzés) következett az OHL-es Kingston Frontenacs kötelékében. A 2004-05-ös szezonra visszatért Csehországba, két évig többnyire szűkebb pátriája juniorjai között hokizott, de 2005-06-ban bemutatkozott a cseh elitben is, a következő idényben pedig 34 meccsen szerepelt a HC Energie Karlovy Vary csapatában. Kölcsönadták az cseh második ligás SK Kadan együttesének, de hokizott a HC Sumperk csapatában is. A 2009-10-ben szezon közben átigazolt Skalicára, ahol két és fél szezont, összesen 112 mérkőzést teljesített a szlovák élvonalban. 2012-13-ban újra végig csinált egy teljes szezont a cseh elitben, egy évvel később viszont Lengyelországba vezetett az útja, ahol kupagyőztes lett a HK Sanok gárdájával. 2014-15-ben debütált a League Magnus-ban és csaknem három szezont töltött el az Epinal csapatában. 2017-18-ban egy angliai kitérő (Coventry Blaze) után visszatért a francia bajnokságba, a következő két szezonban a Chamonix és az Anglet csapatában hokizott, majd 2020-ban szegődött el a DEAC együtteséhez.

Vojtech pályaképe is előre vetítette, hogy személyében kivételesen képzett és tapasztalt védővel gyarapodott az egyetemisták csapata. Azon túl, hogy 80 találkozón lépett a jégre a cseh első ligában, 53 meccset játszott az angol elitben, 197-et a League Magnus-ban, 112 mérkőzést vívott a szlovák, 44-et pedig a lengyel élvonalban. Fizikai adottságai miatt azt gondolhattuk volna, hogy „Stay at home” – felfogású hátvéd, de gyorsan kiderült, hogy több is annál, nagyszerűen lát a pályán és eredményesen vesz részt a támadó munkában is. Ezt bizonyítja az otthon szerzett 6 találata, az angol bajnokságban elért 14, a francia pontvadászatban jegyzett 79, illetve a Szlovákiában jegyzett 31 pontja is, hogy csak a legfontosabb számadatokat említsük.

Az Erste Liga tavalyi alapszakaszában 25 pontot termelt, ezzel a negyedik helyen végzett csapatunk házi pontlistáján. A rájátszásban aztán további hat ponttal fejelte meg kiváló teljesítményét. A hatalmas termete okán sokak által csak Óriásnak becézett Vojtech Kloz mindvégig a mieink védekező munkájának oszlopa volt és gyorsan népszerűvé vált a közönség soraiban is.

Úgy gondoltuk, szurkolóink is kíváncsiak arra, hogy a kiváló hátvéd milyen benyomásokat őriz Debrecenről az első szezonja után?

Debrecen kellemes, élhető nagyváros, tetszik nekem. Ami azonban ennél is fontosabb, a DEAC jól szervezett klub és örülök, hogy itt mindent megkapunk, amire egy hivatásos játékosnak csak szüksége lehet – válaszolta Kloz.

Érdeklődtünk nyári programjai és a jövő szezon tervei iránt is, melyekkel kapcsolatban az alábbi infókat adta.

“A nyaram minden évben hasonlóan telik, sok időt töltök a feleségemmel, a gyerekekkel, az egész családommal. És mint minden profi játékosnak, nekem is naponta dolgoznom kell az edzőteremben, hogy készen álljak az új szezon kezdetére. A következő idényben a tavalyinál kicsit magasabbra tenném a lécet és remélem, segíthetem a csapatot abban, hogy még sikeresebbek legyünk a rájátszásban.”

Valamennyi szurkolónk nevében további kellemes pihenést, sikeres feltöltődést kívánunk Vojtech-nek, bízva abban, hogy a 2021-22-es szezonban is vezéregyénisége lesz a Debreceni Egyetem csapatának!

NÉVJEGY:
Vojtech Kloz
Született: 1986. január 23., Karlovy Vary (CZE)
Posztja: hátvéd
Testmagasság: 190 cm
Testsúly: 115 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=