Beleállunk a holnapi meccsbe

Mától kezdve már a párharcok harmadik mérkőzésein dobják be a korongot az ERSTE Liga negyeddöntőjében. Mint ismeretes, egy kivételtől eltekintve valamennyi párban 1-1-re állnak a csapatok, az UTE az egyetlen alakulat, amelyik mindkét találkozóját megnyerte (idegenben ráadásul), így kiváló pozícióból kezdhetik meg a hazai meccseiket. Mialatt a lila-fehérek háza táján a kezüket dörzsölik, másutt sokasodnak a rácok a vezetőedzők homlokán és ez alól természetesen David Musial sem kivétel.

A mieink már tegnap buszra szálltak és elindultak Csíkszeredába. Sajnos Sándor Flórián mellett Rutherford sem utazott, „Rudi” megpróbálta, de a sérült lába nem bírja még a meccsterhelést, ráadásul Kiss Phil a hétfői meccsen megsérült, és ő se tudott a csapattal tartani. Ez igen rossz hír, de nincs mit tenni, nélkülük kell lehozni a két szeredai meccset! A srácok erre gyúrnak, egy könnyebb átmozgatás után ma már edzettek a helyszínen és holnap sem lesz ez másként. A csapaton belül bizakodó a hangulat, ami nem is alap nélküli a hétfői, nagy csatában kivívott győzelem után. Az eredményen túl fontosnak gondoljuk azt is, hogy legutóbb egy kiválóan hokizó ellenfelet kellett legyűrni, ami nagy küzdelem árán sikerült is.

Van tehát miből építkezni, nem feledve, hogy csakis akkor számíthatunk jó eredményre, ha a játék minden elemében felvesszük a szerdaiakkal a versenyt. A védőmunka szuper jól működött hétfőn, a támadások terén viszont több kellene, hiszen még az sem elég, ha sikerül az ellenfelet nulla gólon tartani. Így vagy úgy, de be kell találni, hiszen, ahogyan David Musial mondotta; ha nem lövünk gólt, nem tudunk nyerni. Mivel a mieink komoly lövőerővel rendelkeznek, bízunk abban, hogy csütörtökön este a tüzéreink is ostrom alá veszik majd a szeredai kaput.

Azt régóta tudjuk a mieinkről, hogy nincsenek híján a mentális erőnek, nagyon tudnak küzdeni és csapatként egészen kiváló teljesítményre képesek. Ezt kell holnap este szembeállítani az erdélyiek félelmetes támadó gépezetével, akik nyilván bizonyítani akarnak a saját közönségük előtt. A srácok arra készülnek, hogy nagyon keményen beleállnak a mérkőzésbe és ha az elején sikerül megállítaniuk a hazai rohamokat, akkor nem leszünk esélytelenek. A küzdő felek jól ismerik egymást, nehéz eldönteni, hogy lehet-e még valami váratlan dolgot előhúzni a kalapból, de reméljük, hogy nekünk sikerül.

Bár papíron a mieink győzelme a meglepetés kategóriájába tartozna, ez nem egyenlő azzal, hogy nincs is rá lehetőség. A debreceni szurkolók mindenesetre bíznak a csapatban, bizonyára sokan nézik majd az élő közvetítést és a messzi távolból is szorítanak kedvenceik sikeréért!

[GAME 3] Sport Club Csíkszereda vs DEAC
2020.02.27. (csütörtök) 17:30
Csíkszereda

=MK=