Egy gól most nem volt elég

1–1-es állásról, idegenben folytatódott a DEAC és a Csíkszereda csapatainak párviadala csütörtökön este. A hoki szerelmesei jól tudták mekkora a tét; az erdélyiek az első mérkőzésen elvették a mieink pályaelőnyét, így nyilvánvaló volt, hogy legalább az egyik szeredai meccset feltétlenül hozni kell ahhoz, hogy még kedvező állásról vághassunk neki az ötödik, debreceni találkozónak.

Az összecsapás előtt, – szinte már szokásos módon – számunkra nem voltak valami rózsásak az előjelek; Sándor Flórián mellett a második mérkőzésen megsérült Kiss Phil-t is nélkülözni kényszerültünk és Rutherford sem tarthatott a csapattársaival. Az szeredaiaknál viszont újra csatasorba állt az alapszakasz kanadai táblázatának élén végző Shalla Joshua, valamint a második Becze Tihamér, Taratukhin eltiltása pedig letelt, így ő is csatlakozott az erdélyiek keretéhez. Összességében 16 debreceni mezőnyjátékos nézett szembe az ellenfél négy komplett ötösével, amelyikben az összes nagyágyú jégre lépett.

A debreceni alakulati ígéretéhez híven, keményen beleállt a mérkőzésbe. Ezzel együtt a negyedik perc elején gólt kaptunk; Casaneanu játszott középre a sarokból és Brophey egyből a hálónkba vágta a pakkot. Hat másodperccel utóbb Voklát állították ki akadályozásért, a mieink azonban jól védekezték ki az emberhátrányt. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, fej-fej mellett haladt a két vetélytárs. A kapura lövési kísérletek számában sem volt komolyabb különbség (13-11), jól is játszottunk, de sehogy sem tudtunk betalálni.

A 2. játékrész kifejezetten jól indult a mieink számára. 22.21-nél Kuleshov húzott el szélen nagy lendülettel, éles szögből lőtt, majd odaért a saját kipattanójára és kiegyenlített. A döntetlen állás azonban rövid életűnek bizonyult, 27.10-nél Shalla került helyzetbe és éppen akkor lőtte el a jobb oldalon a pakkot, amikor Hetényi Zoli bal oldalt kinézett a kaput takaró játékos mögül. 28.15-nél Mestyánt állították ki, majd 3 perccel később Essery kapott kényszerpihenőt. Az emberfórt kihasználták a hazaiak, 31.29-nél egy buli után Kulyash nagy bombával növelte a szeredaiak előnyét. 33.41-nél Farkast küldték le a játékvezetők, majd Papp Szabolcsot szórták ki, csaknem négy percig játszhattunk emberelőnyben. A mieink megpróbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre, megvoltak a helyzeteink és a lövések is, a befejezések azonban nem sikerültek.

A 3. harmad az első etaphoz hasonló, kiegyenlített hokit hozott. A debreceniek sokat támadtak, kidolgozták a helyzeteket, de a „gólfelelőseik” nem tudtak nagyot alkotni ezen a találkozón. Az 56. percben Kuleshov és Rokaly Szilárd vívott ökölpárbajt, ennek fejében hamarább mehettek zuhanyozni. 59.21-nél David Musial időt kért, majd lehívta Hetényi Zolit is a kapuból. Az eredmény azonban nem változott, a Szereda üres kapus próbálkozásai célt tévesztettek, mieink pedig továbbra sem tudtak gólt szerezni.

A nyomasztó létszámfölény és a sztárok visszatértének ellenére is csak a 2. harmad bizonyos szakaszaiban tudott igazán fölénk kerekedni az erdélyi top-csapat. A találkozó sorsát végső soron az döntötte el, hogy a támadó játékunk az első és a harmadik harmadban is meddőnek bizonyult, pedig a helyzeteket megteremtettük. Hetényi „Stonewall” Zoli 41 védéssel most is letette a névjegyét, a 3. sorunk pedig egészen kiválóan hokizott, de összességében ez nem volt elegendő.

Az első szeredai meccs után a párviadalban 2-1-re vezetnek a hazaiak és ha győzni tudnak pénteken este, akkor veszélyesen közel kerülnek a negyeddöntő megnyeréséhez. A mieink előtt tornyosuló feladat tehát nem más, mint megakadályozni a hazaiak újabb győzelmét. A csütörtöki találkozó azt bizonyítja, hogy ez még a debreceni gárda jelenlegi állapotában sem lehetetlen, bár rettentően nehéz feladat. Gólok híján különösen. A csapat összesen kétszer talált be a három negyeddöntős meccsén, ami valóban nagyon kevés. Hogy mi okozhatja a tartós gólínséget, arra nézve a stábunknak kell megtalálni a választ. Vannak ugyanis góllövő játékosaink, az alapszakasz pontlistáján Izacky a hatodik helyet foglalta el 45 ponttal, Novotny és Hári is 30 fölött teljesített és ez nem olyan készség, amelyet hirtelenjében el lehet felejteni. Akkor kapaszkodhatunk feljebb, ha mind a három sorunk felnő a feladathoz, egyszerű és a végletekig fegyelmezett hokit produkál és természetesen gólokat szerez! Bízunk abban, hogy péntek estére David Musial és csapata megoldást talál a problémákra és végre a debreceni nehéztüzérség is működésbe lép! A csütörtöki meccsről nem volt ingyenes stream, bár lennie kellett volna és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a szeredaik változtatni akarnának az eddig bevett gyakorlatukon.

SC Csíkszereda – DEAC 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Gólszerzők: Brophey, Shalla és Kulyash, illetve Kuleshov
A negyeddöntő állása: 2-1

=Müller Károly=