Egy pontot itthon tartottunk

A mieink úgy vágtak neki az újpestiek elleni mérkőzésnek, hogy az azt megelőző három találkozón mindig szereztek pontot, nyolcat összesen. Ezt a szép hagyományt szerettük volna folytatni, de tisztában voltunk azzal is, hogy az ERSTE Liga egyik legerősebb alakulatával nézünk szembe. Az ellenfél aktuálisan három sor játékossal érkezett, de azok a sorok igencsak sűrűek voltak, játékerő és tapasztalat tekintetében egyaránt. Az egyetemisták közül Hári és az edzésen megsérült Vokla hiányzott, őket kellett pótolni a mieinknek.

Már a találkozó első perceiben egymásnak ugrottak a küzdő felek, éles, gyors és kemény hokival próbáltak előnyt szerezni. A vendégek kezdtek egy kicsit aktívabban, de rövidesen megérkeztek a meccsbe a mieink is. Rajna nagyot fogott egy Novotny-kontra után, míg a debreceni kapu előtt egy lecsorgó korongot próbáltak megjátszani, Hetényi Zoli azonban résen volt. 16.15-nél Almásit Stadel buktatta, emberelőnybe kerültünk, majd másfél perccel utóbb Varga Arnold is a büntetőpadra került. Felálltunk Rajna kapuja előtt, akinek két komoly védést is be kellett mutatnia. Az utolsó percre is jutottak izgalmak; előbb Hetényi Zoli hárított egy veszélyes újpesti szólót, majd két másodperccel az első etap vége előtt Kuleshovot szórták ki a játékvezetők. A lőlap 12-14-et mutatott a harmad végén, összességében valamivel jobban muzsikált a vendégcsapat, a mieink nagyot hajtottak, de a lövéseik jobbára fölé-mellé szálltak, vagy védhetőre sikeredtek.

Nem indult jól a 2. harmad a mieink számára; 47 másodperccel a korongbedobás után, áthúzódó hátrányban Coatta a kék vonal közeléből szúrta rá a pakkot, többen is vártak a beleérésre, de végül a játékszer így is becsúszott… Azonnal magasabb fordulatra kapcsoltak az egyetemisták, 2-3 nagy helyzetet jegyezhettünk fel a lilák kapuja előtt, Rajna azonban a helyén volt. 23.08-nál viszont ő is tehetetlennek bizonyult; Turcotte vágott le a szélvészgyors kontrát és a korongja éppen befért a kapuvas és Rajna közé! A hazai csapat az egyenlítés után is tovább rohamozott, két méretes helyzet maradt ki a UTE ketrecénél. A harmad fele tájától oda-vissza pulzált a mezőnyben a játék, az újpestiek első szándékból kicsit élesebbek voltak, de a debreceni kontrák is mindig hordozták a gólveszélyt. Az utolsó percben Sági ugrott ki kecsegtető helyzetben, ám a lilák hálóőre tisztázni tudott. A 2. etapban többet támadtak a debreceniek, 19-10 volt a kapura lövések száma, végül azonban maradt az egy-egy gól mindkét oldalon.

A 3. harmadban még inkább rákapcsoltak a küzdő felek, a nagy rohanásba szabálytalanságok is bele-bele csúsztak. 43.53-nál Kiss Patrik kapott 2 percet, majd a fórban Klimek szólózott egy hatalmasat, közben lökték, taszigálták, míg végül nem maradt ereje a befejezésre. A 46. percben Turcotte ült ki, erősen nyomtak a vendégek, de Hetényi Zoli kétszer is bravúrral védett. 48.09-nél Klozt is kiszórták, a srácok azonban nagyot bekkeltek! Az 51. percben Robichaud került a büntetőpadra, de lassacskán mindkét gárda elkezdett az idővel is játszani, érződött, hogy a hosszabbításra hagyják a döntést.

A túlórában mindkét kapu sokat forgott veszélyben, Hetényi Zoli szállította a nagyobb mutatványokat; kétszer is 2 az egyre (még inkább 2 a nullára) kontráztak a lila-fehérek, azonban hálóőrünk óriásiakat mentett…

Sajnos, a rávezetésekben jobban céloztak a vendégek, tőlünk csak Spirko tudott betalálni, az UTE végül a negyedik párban, Just révén elvitte a bónusz pontot.

Ezen az estén mindvégig izgalmas és színvonalas összecsapást láthatott a közönség. Már a legelejétől látszott, hogy nem lesz ez sok gólos mérkőzés, erről a magyar válogatott két sztenderd hálóőre gondoskodott; nagyszerű védések egész sorával rukkoltak elő. A rendes játékidő döntetlenre végződött, ami megfelelt a játék képének. Bármennyire örülünk is az újabb pontszerzésnek, a mieink 59 lövésből szereztek egy gólja azért kevés, ami világosan jelzi, hogy e téren van még hová fejlődnünk.

 György József vezetőedző elfogulatlanul értékelte a történteket.

Fel voltunk készülve az Újpestből, tudtuk, mi az erősségük, ennek alapján a liga legjobb csapatai közé sorolnám őket. Dinamikusak, jó légiósaik vannak, az első harmadban ez meg is érződött, úgy gondolom, hogy ott nem sikerült azokat a dolgokat véghez vinni, amiket akartunk. A második harmadtól feljavult a játékunk, partiban voltunk. A harmadik harmadban jöttek a hátrányok, előnyök mind a két oldalról, de kivédekeztük ezeket. Úgy éreztem, hogy a végén az már lutri, ki húzza ki a nyerő számot. Nagyon örülök ennek az eredménynek.

2021.11.26. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 103
DEAC – UTE  1-2 bü (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők: Turcotte, illetve Coatta és Just

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

Visszavágásra készül a Fradi

Nehéz dolga lesz a mieinknek, amennyiben folytatni kívánják pontszerző sorozatukat. Pontosan két nappal a pénteki rangadó után, újabb kemény percek várnak a srácainkra, a helyszín pedig a Tüskecsarnok lesz, ahol az FTC-Telekom együttesével mérkőzünk meg. A zöld-fehérek nyilván mindent bevetnek, hiszen november 19-én négy góllal nyertünk ellenük, vasárnap ennek visszavágójára kerül sor. A fővárosi együttes azóta feldolgozta az említett vereséget, ezt bizonyítja, hogy pénteken négy gólos különbséggel győztek a Jegesmedvékkel szemben. Az Erste Liga tabelláján jelenleg 36 ponttal a negyedikek, eközben mi is elmozdultunk végre a 8. helyről, pillanatnyilag 25 ponttal a 7. helyet foglaljuk el. Nyilván mit sem számít a Fradi jelentős pontelőnye, mint többször is megemlítettük már, a Ligában papírforma már nem létezik. Úgy tűnik, mind a két együttes jó formában van, a hazai csapatot ráadásul a revánsvágy is fűti. Eddig megfelelően boldogultunk a zöldekkel szemben és reméljük, hogy ezúttal sem lesz ez másképpen. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a ferencvárosiak kiváló kerettel rendelkeznek, októberben nyertek ellenünk is, helyesebb lesz úgy tekinteni rájuk, mint akik még számos lapot előhúzhatnak a zsebükből. A mieink arra fordítják a vasárnapi meccsig rendelkezésre álló időt, hogy felkészüljenek az újabb megmérettetésre. A várható keretről annyi tudható, hogy Vokla a tervek szerint játékra jelentkezik, Hári jégre lépése bizonytalan, a tegnap megsérült Bartók Andrásra pedig biztosan nem számíthat a szakvezetés. A vasárnapi Fradi-DEAC mérkőzés 18.30 órakor kezdődik. Bizonyára lesznek szurkolók, akik a helyszínen akarják a találkozót megtekinteni.  Akik a távszurkolást választják, azok kedvéért elmondjuk, hogy a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

2021.11. 28. 18.30 Tüskecsarnok
EL 106
FTC-Telekom – DEAC

=Müller Károly=