El kell kezdeni a felzárkózást!

A balsikerrel zárult erdélyi túra után a DEAC legénysége pénteken este játssza első meccsét, a Titánok csapatával szemben.

A két találkozó között öt nap telik el, reméljük, ez az idő elegendő lesz a mieinknek arra, hogy rendezzék a soraikat. Erre nagyon nagy szükség van, hiszen a debreceni alakulatnak el kell végre mozdulni a 9. helyről. Ha az orvosok sem találnak semmi aggasztót, akkor ezen a mérkőzésen tér vissza makacs sérüléséből Hetényi Zoli és szándékaink szerint Novotny is ott lesz a kezdőben. Ideje már; Zoli az idén még nem szerepelt bajnoki meccsen, Dominik is kénytelen volt kihagyni az egész erdélyi túrát. Nem szükséges taglalni, mit jelentett a két nagyszerű játékos távolléte a mieink számára.

A srácok a Brassói Farkasok elleni 8-4-es találkozón szereztek pontokat utoljára és játék is remekül ment akkor. Az összes gólfelelős betalált; Turcotte és Dalecky duplázni tudott, de Kloz, Spirko, Vokla és Hári is gólerősen hokizott. Hasonló játékot és hasonló eredményt szeretnénk látni pénteken este is a sereghajtó ellenében. A Titánokkal szemben szeptember végén léptünk a jégre utoljára és idegenben öt góllal (2-7) nyertünk. Mindez persze nem teheti elbizakodottá a mieinket, mivel az ellenfélnek van egy másik arca is; október 14-én szétlövésben ugyan, de elkapták a jelenlegi negyedik újpestieket. Intő jel, hogy a farmcsapat képes ilyen teljesítményre is, ám árt tehát majd odafigyelni az egyetemistáknak. Egyébként az említett, lila-fehérek elleni találkozón kívül, a fehérvári együttes tízből tízszer a rendes játékidőben maradt alul, legutóbb egy nyilvánvaló presztízsmeccsen, az UNI Győr ETO HC-vel ellen.

A péntek esti összecsapás természetesen a „kötelező” kategóriába tartozik, amit hozni kellene akkor is, ha a pontszerzési kényszer nem nyomná a mieinket. Ha a debreceni srácok csak hasonlóan hokiznak ahhoz, amit a erdélyi mérkőzések egyes szakaszaiban produkáltak, akkor nem lehet gond. A mi együttesünk minden szempontból – játéktudás és a tapasztalat terén egyaránt – felülmúlja a vendégeket és ezt az előnyt érvényesíteni kell! Nem csupán a besöpörhető három pont miatt, hanem azért is, mert ez a találkozó fontos alkalom lehet a győzelmek útjára való visszatérés folyamatában.

A közönség buzdítására nyilván ez alkalommal is nagy szükség lesz, bízunk azonban a lelkes debreceni szurkolók folyamatos és hangos biztatásában! A Titánok elleni meccs pénteken 18.30- órakor kezdődik, a belépéshez védettségi igazolvány felmutatására lesz szükség. Azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, figyelmébe ajánljuk az Erste Liga TV élő közvetítését.

2021.10.22. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 61
DEAC – Titánok

=Müller Károly=