Elbuktuk az alsóházi rangadót

A FEHA19 legyőzte a DEAC-ot, ezzel a debreceni gárda lecsúszott az utolsó helyre.

A közvetlen rivális, a tabellán mögöttünk elhelyezkedő FEHA19 érkezett a Debreceni Jégcsarnokba, ez a találkozó az Erste Liga alapszakaszának soros mérkőzése volt. Mint kiderült, kikaptunk, és vereségünk következtében az utolsó helyre csúsztunk vissza.

Az első kapura lövést Hetényi Zoltánnak kellett védenie, mindez nem okozott gondot a válogatott kapusnak. Ezt követően emberelőnyben veszélyeztettünk, de Novotnyék nem tudtak betalálni. 14:04 volt hátra, amikor ismét Hetényinek kellett rátenyerelnie a pakkra. Nem sokkal ezután Jakabfy Sámuel tüzelt, majd éppen őt küldték le két percre. Kissé meglepő volt a meccs irama, nem volt eldönthető, melyik gárda van fölényben. Igyekeztünk, de nem sikerült bevinni az első találatot. A harmadot egy Hetényi által bemutatott védés zárta le.

Strazdins veszélyes löketét kellett védenie hálóőrünknek a második játékrész elején. Nem sokkal később beütött a krach, Anze Zezelj értékesítette helyzetét, ezzel vezettek a vendégek, némileg meglepő módon. A játékrész közepéhez közelítve ismét emberhátrányba került a DEAC, emiatt kőkeményen kellett védekeznie. Azonban ez nem akadályozta meg Mihalik Gergőt, aki majdnem egyenlített, de korongja célt tévesztett. Ez a harmad is nyögvenyelősre sikerült, holott a fehérváriak sem mutattak semmilyen extrát. Öt perccel a vége előtt Hetényi Zolinak kellett ismét szép védést bemutatnia, majd Hazeldien lőtte fejbe, ebből sem esett gól, szerencsére. Közben volt egy kettős emberhátrány is részünkről, ezt is kivédekeztük.

A harmadik etap mindkét együttes részéről feszülten kezdődött, bár bunyóig nem fajultak a szituációk. Jobbára a székesfehérváriak ostromoltak, a debreceni együttes nem találta a ritmust. Az első tíz perc nem hozott még csak helyzeteket sem, bár a vendégektől Farkas igen elemében volt. Tizenkét perc volt hátra a játékrészből, amikor megint Hetényi Zoltánnak kellett védenie. Beindult a DEAC, Melnyicsuk kétszer is észnél volt és védett. Kilenc perc volt vissza, amikor Dobos bevarrt egy szép gólt a hálónkba, ezzel már égett a ház… Bucskin azonban nem hagyta, hogy nagyon kétségbe essünk, négy és fél perccel a vége előtt egy szólót követően szépített! A gól után szinte azonnal emberhátrányba kerültünk, Vasziljev ült ki két percre, ám kibekkeltük ezt az időszakot. A végén levittük Hetényit, de ez sem segített, a FEHA19 elvitte a pontokat Debrecenből.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–FEHA19 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)
Gól: Bucskin, illetve Zezelj, Dobos