Éles meccsen egy pontot szereztünk

Jól tartotta magát a DEAC, végül a Fradi nyerte a rangadót.

A hétvégi Magyar Kupa négyes döntő előtt volt még némi kötelessége a DEAC hokicsapatának a hét utolsó napján: az FTC otthonában kellett helytállniuk Daleckyéknek.

Eseménydús első húsz percet láthatott a Tüskecsarnok közönsége, az etap hat gólt hozott. A vezetést a Fradi szerezte meg, Sointu jóvoltából, erre viszont három találattal felet az egyetemi klub. 04:57-nél Jan Dalecky egyenlített, majd a harmad közepén ismét ő vert egyet, ezzel máris nálunk volt az előny! Hogy elhiggyük, sima meccs lesz, arról Dominik Novotny találata gondoskodott. Arról pedig, hogy a zöldek se csüggedjenek, két gólszerzőjük Kulmala és Nagy góljai tettek. Viharos első harmadot láthattunk.

A folytatásban kibekkeltünk egy emberhátrányt úgy, hogy Dmitrij Zalamaj majdnem gólt szerzett, majd ismét Nagy Kristófnak kellett jó helyen lennie. Bő hat perc volt hátra a játékrészből, amikor Vokla lövését védte a kapus, majd a Fradi hagyott ki egy ziccert. Öt perc híján vége volt a harmadnak, amikor Jakub Izacky megint betalált, de egy perc sem telt el, Kestila ütött gólt, eszméletlen meccset játszottak a felek. A végén Kulmala még kihagyott egy nem kis helyzetet – azaz Hetényi Zoli védett -, és lepergett a második húsz perc.

A harmadik félidő szintén nagy harccal telt, ám maradt a 4-4, jönnie kellett a hosszabbításnak, amit Kestila révén megszerzett gólnak köszönhető gólnak a Fradi nyert meg.

Erste Liga, alapszakasz
FTC-DEAC 5-4 (3-3, 1-1, 0-0, 1-0)