Erre nincsen magyarázat

A DEAC a Fehérvár fiataljai ellen bukott el a rájátszás-kvalifikációban.

“Menni vagy meghalni” – ez volt a vasárnapi mérkőzés egyik szlogenje, hiszen a DEAC hokicsapata a három nyert mérkőzésig tartó párharc mai találkozóján az éltéért küzdött. Gyanús volt, hogy nem fordítjuk meg az állás, ugyanis a fehérváriak a második meccsen 6-0-ra legyalulták a házigazdákat.

Az nem volt kérdés, milyen szándékkal utaztunk Fehérvárra. Két meccsből kétszer elvéreztünk a Debreceni Jégcsarnokban, és ahhoz, hogy a veszett fejsze nyelét megragadjuk, le kellett volna győznünk a FEHA19-et a saját otthonában. Rosszul kezdtük ismét a mérkőzést, már a második percben bekaptuk az első gólt, ahhoz képest, hogy nekünk illett volna dominálnunk. 9:33-nál Dalecky szépített, ezért nem mentünk a pihenőre teljes reménytelenségben.

Mégsem volt egyértelmű, mit akar a debreceni gárda, mert bő három perc múlva máris gólt ütöttek a házigazdák. Szét voltunk esve, nincs mit tagadni! A kiállításokat követően Dominik Novotny villant meg, felzárkóztatva ezzel a DEAC együttesét. Megcsillant a remény. Sok ziccerünk nem volt a találat után, bár lőhetett volna gólt a DEAC, csak nem volt tejes összhangban a gárda. A Fehérvár is tapadt a mieinkre, szintén eredménytelenül.

A harmadik harmad elején, 47:50-nél sikerült a sírból visszahozni a meccset, Jan Dalecky vert újabb gólt, ami meghozhatta volna a kedvünket,. Nem sok perccel később, 53:55-nél azonban újra lehervadtunk, Dobos megint betalált, ezzel 4-3-ra vezetett, majd végül nyert a FEHA19. Háromból háromszor vertek meg bennünket a székesfehérváriak, így ez a szezon óriási csalódás. A rájátszáshoz sajnos nem lett közünk.

Szerintem ez a párharc nem itt dőlt el, hanem Debrecenben – kezdte az értékelést György József vezetőedző. – Szeretnék gratulálni a Fehérvárnak, megérdemelten győzött le minket. Egyúttal szeretném megköszönni a játékosoknak az egész szezonban elért eredményeket. Vannak dolgok, amiket nem tudunk irányítani, és az utóbbi időben a betegségek és a sérülések nagyon rosszul érintettek minket. Annak ellenére, hogy jeleztem az öltözőben, hogy egy jó csapattal találkozunk majd, mentálisan egy nagyon picit talán nem a megfelelő komolysággal mentünk bele a párharcba. A mai mérkőzésen rendben voltunk, de ez nem volt elég. Sok sikert kívánok a fehérváriaknak a továbbiakhoz. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak is, akik idegenben és otthon is támogattak minket. Remélem, ez egy jó lecke volt számunkra, és a jövőben nagyobb sikereket tudunk elérni – összegzett a szakvezető.

FEHA19-DEAC 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
Gól: Dobos 2, Csollák, Farkas, illetve Dalecky 2, Novotny

Fotók: FEHA19