Eseménydús mérkőzésen vagyunk túl

A magyar bajnok FTC három ponttal távozott a DEAC otthonából.

A Gyergyói HK elleni vereség és a csíkiak ellen, szétlövést követően megszerzett egy pontot követően kedden este ismét a Debreceni Jégcsarnokban játszottak az egyetemisták. Az Erste Liga alapszakaszának második körében a listavezető Ferencváros érkezett a fekete-fehérekhez, akikre tehát újabb nehéz meccs várt.

Mindössze a második percben jártunk, amikor megszerezte a vezetést az FTC, Crespi lövése tréfálta meg Hetényi Zoltánt, és utat talált a hálóba. Hazai szempontból nem kezdődött jól az összecsapás, majd a korai gól után ismét Crespi veszélyeztetett, kapusunk azonban ezúttal védett. A másik oldalon Bucskin kínálta meg Aranyt, a Fradi hálóőre is résen volt. Nem sokkal később Jeliszejenko egyenlített, némi szerencsével átcsorgott a korong a gólvonalon! Ezután páros kiállítás következett, Dobmayer és Nemec is kiült pihenni. A kiállítások után Kestila nagy löketét hatástalanította Hetényi. Pörgős volt a játék. 10 minutum elteltével Dobmayer ágyúzott az FTC kapujába a kék vonalról. Ki-ki küzdelmet hozott az első harmad, a DEAC remekül tartotta a lépést a vendégekkel, akik megúszták Haranghy kétperces büntetését. A dudaszó előtt még láthattunk egy Hetényi-parádét, és egy előnyből szerzett Fradi-találatot: Szmirnov időleges hiányát nem tudtuk kibekkelni, Roth volt eredményes.

Éppen Szmirnov előtt adódott a második etap első lehetősége, de nem találta el jól a pakkot, majd Marva mehetett ki két percre, előnybe került tehát a DEAC. Sajnos ezt a fórt sem tudtuk gólra váltani. Növelte a tempót a Debreceni Egyetem, többször zajlott a játék a zöldek kapuja előtt, de Hetényi sem panaszkodhatott munkanélküliségre. Mingazov lövését védte Arany, majd Tóth Adrián hagyott ki ziccert a másik oldalon. Idővel feljött a Fradi, mégis Jakabfy Sámuel szerzett szerencsés gólt, újra vezetett a Debrecen. Az eset után ismét az FTC lépett fel kezdeményezőbben, szépen járatta a korongot, védekezésre kényszerítve ezzel a házigazdákat. 32:34-nél Koblart kiállították, a szabálytalansága után ütött DEAC-gól így érvénytelen volt. Ehelyett előnyben támadhatott a Ferencváros, meleg pillanatok voltak ezek. Megúsztuk, majd újra Koblar ült ki, azt viszont már nem tudtuk kihúzni, Kulmala egyenlített szép támadás végén. A legvégén Bucskin ütőjéről lopták le a pakkot ziccerben, maradt a 3–3 az utolsó húsz perc előtt.

A játékrész elején Jeliszejenko lépett ki viszonylag tisztán, Arany kapus lepkésében halt el a lövése, aki Molnár korongját is hatástalanította. Ezután Klozt állították ki fogásért, ismét izgulhattunk emberhátrányban, nem sokáig, mert a másik oldalon Brady is kiült. Szmirnov előtt alakult volna ki nagy helyzet, ám pontatlan volt Mingazov passza, válaszul Kulmala lövése becsorgott Hetényi Zoltánról. Futniuk kellett az eredmény után az egyetemistáknak, ennek megfelelően többször is eljutottak a fővárosiak kapuja elé, egy ízben Molnár löketét hárította Arany, Kestila pedig egy kontra végén hibázott helyzetben. Dobmayer és LaPorte verekedett össze, mindkettejüket leküldték a jégről 5-5 percre. Ezt követően Kulmala megszerezte harmadik találatát is, ezzel már 5–3 volt a Fradinak. A játékvezetők visszanézték a gólt, mert felmerült, hogy a kapust akadályozták, ám végül érvényes volt a találat. Bő kilenc perccel a vége előtt Jeliszejenko elé pattant a játékszer, aki középről szépített. Brady hagyott ki ordító ziccert, tehát továbbra is nyílt volt a csata. A találkozó végén a ferencvárosi LaPorte ismét kiállt, ezúttal két percre, az volt a kérdés, tud-e élni ezzel a DEAC. Novotny bombáját védte a kapus, majd Kozma korongját is hárította. 22 másodperc volt hátra, levittük Hetényit, a Fradi korongot szerzett és távolról a hálóba lőtt Hrabal révén.

Erste Liga

DEAC–FTC-Telekom 4–6 (2–2, 1–1, 1–3)

Gól: Jeliszejenko 2, Dobmayer, Jakabfy, illetve Crespi, Roth, Kulmala 3, Hrabal

Fotók: Derencsényi István