Feltörekvő fiatalok: Sándor Bence

A debreceni jégkorongozók között valamennyi poszton találunk olyan fiatalokat, akik több-kevesebb ideje ostromolják a felnőttcsapat kapuját, és az idén beérni látszanak az erőfeszítéseik. Ebbe a csoportba sorolható Sándor Bence is, aki 2017-ben debütált a DHK ifi együttesében.

A Gyergyószentmiklósról származó sportoló 13 évesen érkezett Debrecenbe. Játszott a DHK korosztályos csapataiban és már korán kitűnt csapattársai közül szorgalmával és a jégkorong iránti elkötelezettségével. 2017-ben debütált egyesülete U18-as csapatában és első szezonjában 8 mérkőzésen négy pontot szerzett. Az ezt követő évtől kezdődően különböző posztokon foglalkoztatták. 2018-19-ben a magyar ifibajnokságban 15 meccsen 19, az osztrák ligában 26 találkozón 23 pont volt a mérlege. A 2019-20-as idényben a mérkőzésszámai emelkedtek a szerzett pontokkal együtt, ami a hazai ifiben 28+2, az osztrákban 24 pontot jelentett. Tizenöt junior mérkőzésen is pályára került, eközben 4 pontot gyűjtött. A 2020-21-es szezonban 15 találkozón lépett a jégre az összevont magyar és az osztrák U 18-ban, valamint az U 21-ben is. Az ifi bajnokságban 10, a juniorban 8+2 pontot átlagolt. Hat meccs erejéig mutatkozott az Erste Ligában is, de kevés jégidőt kapott. A 2021-22-es idényben 12 góllal vette ki a részét a juniorok meneteléséből, ami a dobogó harmadik fokán fejeződött be. A felnőttek között hét meccset játszott, egy gólpasszal járult hozzá a csapat jó teljesítményéhez. A román junior válogatott tagjaként részt vett a Divízió 2/A csoportos világbajnokságon is.

György József vezetőedző az alábbi véleményt fogalmazta meg Bencével kapcsolatosan.

Ő az a fiatal játékos, aki tavaly a legkevesebb lehetőséget kapta a felnőttek között. Szorgalmas, küzdő típusú hokis, fizikailag kiemelkedő. Reméljük, hogy az érettségi vizsgájának letétele után több ideje lesz a technikájának csiszolására! Lehetőséget kap, hogy bekerüljön a felnőttkeretbe, de a helyéért meg kell küzdenie! – fogalmazott György József.

Ezzel kapcsolatban megtudakoltuk Sándor Bence álláspontját is.

A tavalyi szezonomat elég jónak éreztem. Ebben nagy szerepet játszott, hogy Józsi lett a felnőtt edzőm, akitől korábban is mindig kaptam a segítséget. Az idény végén érettségire készültem, emiatt nem tudtam annyit dolgozni, amennyi szükséges lett volna. Ez a szakasz azonban már befejeződött, teljes erővel a hokira koncentrálok. A fő célom az, hogy bebiztosítsam a helyemet a csapatban, szeretném maximálisan kihasználni a játéklehetőségeket és a tőlem telhető legjobb teljesítmény produkálni. Remélem, hogy a múlt szezonban aratott sikereket meg tudjuk ismételni, de a legjobban annak örülnék, ha ezeket túl is tudnánk szárnyalni – mondta a fiatal hokis.

Név: Sándor Bence
Született: 2003. június 2., Gyergyószentmiklós
Posztja: hátvéd
Testmagasság: 180 cm
Testsúly: 78 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=