Filbrandt távozik

Két Debrecenben töltött szezon után máshol folytatja pályafutását a kanadai játékos.

A 26 esztendős Clint Filbrandt 2019 nyarán érkezett Debrecenbe (előtte évekig szülővárosa, Calgary utánpótlás csapataiban hokizott, majd három évig a USSports nevű, jóhírű egyetemi ligában pallérozódott), és az első szezonja igen jól alakult, hátvéd létére 23 pontot szorgoskodott össze az Erste Ligában.

Megtestesítette a kanadai hokisok jellemvonásait; gyors volt, kemény és bátor, félelmet nem ismerő játékstílusával sok barátot szerzett a debreceni szurkolók körében. A tavalyi „Covidos” szezonja már nem volt ennyire átütő erejű, kevesebbet is játszott, mint azt megelőzően. Az alapszakasz során mindössze 7 pontig jutott, a rájátszásra azonban nagyon felszívta magát és a kilenc találkozón 6 pontot szerzett.

A DEAC menedzsmentje most bejelentette, hogy nem sikerült a hátvéddel megállapodniuk, aki így máshol keres csapatot magának. A debreceni szurkolók azonban emlékezhetnek az idei rájátszásban nyújtott kiváló teljesítményére; többek között arra is, hogy az FTC elleni Magyar Kupa-mérkőzés hosszabbításában ő ütötte a győztes gólt.

Kedves Clint! Ezúton is köszönjük Neked a Debrecenben töltött éveket, a kemény munkát; jó egészséget és sok sikert kívánunk az elkövetkező évekre!

=MK=