Gyergyóban kezdjük az erdélyi túránkat

Pénteken a Gyergyó, szombaton a Csíkszereda, hétfőn a Brassó lesz az ellenfél.

Egyesek szerint a túra most kimondottan rosszkor jön, míg mások úgy gondolják, hogy jobb a három erdélyi meccsen mihamarább túl lenni. Annyi bizonyos, hogy a nyitó találkozót Gyergyószentmiklóson vívjuk, ami kimondottan nehéz terep. A srácok a Szuperkupa óta nehezen találják a játékukat, kivéve a csíkiak elleni hazai mérkőzést. Azt megelőzően az FTC-től vereséget szenvedtünk, pedig nem játszottunk gyengén, később nem sikerült nyerni az UTE ellen sem, az 1. harmad gyatra játékának következtében. A Budapest Akadémia csapatával szemben nem is csak a gólkülönbség verte ki sokaknál a biztosítékot, hanem vereség körülményei is. Újra nézve a gólösszefoglalót, azért az is kitűnt, hogy szépen kivitelezett találatokat szereztünk, szó sincs tehát arról, hogy a srácok elfelejtettek volna hokizni. A negatív oldalon csupa ismert gondot véltünk felfedezni; a szükséges agresszivitás hiányát a védekezésben, azt, hogy az ellenfél csatárai uralják a kapu előtti területet és a védőink gyakran késve érkeznek akció-közelbe, őrizet nélkül hagyva gólveszélyes embereket. És ezeket a problémákat az emberhátrányos szituációk sűrítve hozzák felszínre. Tudjuk, hogy a védelmünk tele van offenzív játékosokkal, de ez mostanában nem mindig előny. Nem a játékrendszer problémáiról van itt szó, nem is lehet, ismerve György József véleményét a védekezés elsődleges fontosságáról, inkább a kivitelezés hiányosságainak számlájára írható. A legfontosabb gond azonban az, hogy időszakosan elvész a mentális erő, ami a srácokban ugyan megvan, de valamilyen ok, okok miatt nem mindig hatja át a játékunkat eléggé.

Bízunk abban, hogy az eddigi rossz széria a dacot erősíti fel a játékosainkban, és arra sarkallja őket, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák ki magukból. A játékoskeretek átstrukturálódása oda vezetett, hogy eredményt kizárólag maximális fegyelemmel, koncentrációval lehetséges elérni, különösen akkor, ha az ellenfél erős játékosállománnyal rendelkezik. A Gyergyói HK ilyen csapat, a támadó potenciáljuk különösen erős, de a szilárd védekezés sem tartozik a gyengéik közé. A korábbi négy mérkőzésükön még nem veszítettek pontot, és nyilván ezt szeretnék folytatni ellenünk is. A mieink számára az a fő feladat, hogy újra bizonyítsák; képesek megtörni a gyergyói együttes győzelmi szériáját. És bízni kell önmagunkban, hiszen Szuperkupa-győztesek és kétszeres Magyar Kupa-győztesek vagyunk.

Mivel a gyergyói csarnokban nyilván a hazai publikum lesz létszámfölényben, ezúton jelezzük az érdeklődőknek, hogy a mérkőzést az Erste LigaTV élőben közvetíti; reméljük sokan nézik majd és sok örömet találnak benne.

2022. október 7. 18.30 Gyergyószentmiklós
EL 27
DEAC – Gyergyói HK

=Müller Károly=