Győrben játszunk a Titánok ellen

A DEAC menedzsmentje korábban két edzőmeccset tervezett a fehérváriak ellen, de a koronavírus járvány mindkettőt meghiúsította. A hét végén reményeink szerint pótolhatjuk az egyiket, bár ezért a szokottnál messzebbre kell a fiúknak utazni. A fehérvári és a győri egyesület megállapodása értelmében ugyanis a Titánok Győrben játsszák le a hazai mérkőzéseiket.

A fehérvári fiatalok az idén is a megszokott, magasan képzett kerettel készülődnek az új idényre. A csapatot érintő talán legfontosabb változás az, hogy a fiait kétszer is az Erste Liga playoffig vezető Kiss Dávid helyett finn vezetőedzője van az együttesnek Kasper Vuorinen személyében. A finn szakembernek ez lesz az első szezonja felnőtt vezetőedzőként, az utánpótlás munkában viszont komoly gyakorlatot szerzett; dolgozott a Jokerit kötelékében is, az előző idényben pedig asszisztensként a DEL 2-ben, illetve az Allsvenskanban tevékenykedett. A Titánok játékoskeretében is történtek változások. A légiós kontingensből eddig a kanadai McNulty, valamint a finn Tiainen és Huovinen leigazolása vált ismertté, Kiss Roland viszont éppen a DEAC együtteséhez távozott. Fehérváron maradt a legismertebb játékosok közül Erdély, Péter Andor, Madácsi, Császár, Rétfalvi és Vas Márk is, mindez egyértelműen jelzi, hogy a Titánok megőrizték az értékeiket és továbbra is komoly játékerőt képviselő együttesként kell számolni velük.

A vasárnap egymással meccselő két gárda eddig kiválóan teljesített az előszezonban, a fehérváriak nyertek a Vasas és a DAB ellen, míg a mieink az UTE és a MAC HKB legyőzése után jó meccset produkáltak a szlovén bajnok, HK Olimpija Ljubljana-val szemben is. Bár ezúttal még felkészülési mérkőzésről van szó, a gyakorláson túl fontos a jó eredmény is, ami fontos motivációs tényező lehet a bajnoki szezonra nézve. A szlovénok ellen nagyon fiatal csapattal álltak fel a mieink, a vasárnapi megmérettetésre viszont szinte teljes kerettel készülünk. Valószínű, hogy Kloz lesz az egyetlen hiányzó, a cseh hátvéd ugyan felépült a sérüléséből, David Musial azonban nem akar kockáztatni. A közelgő bajnoki rajt előtt a mieink fő célja ezen a mérkőzésen a taktika pontosítása.

Bízunk abban, hogy a debreceni srácok folytatják a jó sorozatukat és ezúttal is eredményes játékkal örvendeztetik meg a szurkolóknak. Reméljük, hogy a járványhelyzet nem vesz olyan fordulatot, ami megakadályozza a találkozó megrendezését. Esetleges élő közvetítésről nincs információnk, a meccs történéseiről azonban tájékoztatni fogjuk a debreceni hokirajongókat!

2020.09.06. 16.00 Győri Jégcsarnok
Felkészülési mérkőzés
Fehérvári Titánok – DEAC

=MK=