Győrben kiélezett, nehéz meccsre számíthatunk

Ha csupán a tabella állását vennénk figyelembe, azt gondolhatnánk, hogy pénteken viszonylag könnyebb ellenfél következik. A realitások azonban óvatosságra intenek.

A táblázat alján szerénykedő Titánok játékerő szempontjából nem hasonlíthatók mondjuk az Acélbikákhoz, de bármelyik Erste Ligás csapatra veszélyesek lehetnek. A fehérvári fiatalok ezt a legutóbbi két mérkőzésükön egyértelműen bizonyították; november 1-jén a MAC HKB otthonában az 59. percig vezettek, Sofron 59.35-nél mentette hosszabbításra a találkozót. Tíz nappal később – megint csak idegenben – sokáig a levegőben lógott a meglepetés, a fradisták csak az utolsó előtti percben tudták kiharcolni a ráadást.

A magasabban jegyzett ellenfelek mindkét esetben elléptek a Titánoktól, ám azok szívós munkával ledolgozták a hátrányukat és végül egy-egy pontot hazavittek a Tüskecsarnokból. Bár így is csak a kilencedik helyen tanyáznak, valószínű, hogy az idén is ők alkotják majd a Liga meglepetéscsapatát. Úgy véljük, hogy a fehérvári farmcsapatot nem szükséges bemutatni a mieinknek. Róluk minden hokirajongó tudja, hogy évről évre kiváló csapatokat indítanak az utánpótlásban, és ez a jelző illik a Titánokra is. A jelenlegi keretükben egymást érik a képzett, az utánpótlás több korosztályában válogatottságig eljutott sportolók, akik már az Erste Ligában is bizonyítottak, az említetteken kívül pedig remek finn légiós kontingenssel is rendelkeznek.

A fehérvári/győri legénység körében már az idény kezdetén felütötte a fejét koronavírus, így csak október közepén kezdték meg a szezont. Az első találkozójukon mindjárt el is kapták a kissé indiszponált gyergyóiakat, ami intő jel lehetett a leendő ellenfelek számára. A legutóbbi eredményeikről szóltunk már, ennek alapján bizonyos, hogy velük szemben kiélezett, nehéz meccsre lehet számítani. Különösen vigyázni kell arra, hogy ne próbáljunk „ráülni az eredményre”, mert azt előszeretettel használják ki a fehérvári „farmer srácok.”

A mieink persze nem szoktak egyetlen ellenféltől sem megijedni. Amennyiben a saját játékukat játsszák és fegyelmezettebben, koncentráltabban védekeznek, mint azt Dunában tették, a két együttes játékereje közötti különbségnek előbb-utóbb meg kell mutatkoznia. Az egyetemisták keretében lényeges változás nem történt, a fiatalok közül minden bizonnyal ott lesz a pályán az újvárosiak ellen jó hokit produkáló Sándor Bence, de Mihalik András nevezésére is sor kerülhet.

A Győrben rendezendő mérkőzést az Erste LigaTV élőben közvetíti. A mieink biztosra vehetik, hogy nagy számú debreceni szurkoló követi majd a mérkőzés alakulását és reméljük, számos szép gólunknak is örülhetnek!

Erste Liga
Titánok-DEAC
péntek 18.30, Győr

=MK=