Győzelmet várunk az Acélbikák ellen

Hosszú idegenbeli sorozatot követően, vasárnap este végre hazai jégen lép pályára a DEAC együttese. Az ellenfelük a Dunaújvárosi Acélbikák csapata lesz, akik az utolsó, 10. helyről várják a folytatást.

Nem újdonság, hogy az újvárosi legénység a tabella alsó régiójában tanyázik, az viszont több, mint meglepő, hogy ilyen hosszúra nyúlt a mélyrepülésük. A problémák igazi okát nem könnyű megtalálni, nem is vállalkozunk ilyesmire. A tények arról beszélnek, hogy az újvárosiak, akik október 9-én kapcsolódtak be az ERSTE Liga vérkeringésébe, mindjárt hazai vereséggel nyitottak, a Gyergyói HK 5-1-re nyert ellenük. Az imént említett mérkőzésen a DAB keretében szerepelt Martin St Pierre, Mazurek, Pihlqvist, Dansereau és az előző szezont kiváló eredménnyel abszolváló Hughson kapus is. Az említett névsort böngészve nyilvánvalónak látszik, hogy a DAB kudarcainak okát nem lehet a játéktudás hiányosságaiban keresni. Márpedig az Acélbikák számos mérkőzésen gyengén teljesítettek, 21 meccsen mindösszesen 12 pontot gyűjtöttek össze és csak egyszer nyertek rendes játékidőben. Az utóbbi időszakban azért összekapták magukat, ezt jelzi a MAC HKB ellen elért siker és a Titánok pénteki legyőzése hosszabbításban, Vuorijarvi és Turcotte közreműködésével.

Nem vitatható, hogy az újvárosi csapat játékoskeretének kvalitásai alapján jóval többre hivatott annál, amit az eredménylistájuk mutat. A vereségsorozatuk véget ért, nyilvánvaló, hogy bármikor, bárkivel szemben megmutathatják, mire képesek voltaképpen. A mieink eddig sikerrel szálltak szembe velük, nyertek idegenben és december elején itthon is, igaz, akkor még sem Turcotte, sem Vuorijarvi nem voltak ott az újvárosiak keretében.

Nem szabad tehát pusztán a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyük alapján értékelni a vasárnapi ellenfelünket. Az újvárosi csapatban számos jól képzett, tapasztalt jégkorongozó játszik, akik mindent tudnak a hokiról, ráadásul minden alkalmat megragadnak, hogy javítsanak a nem túl acélos helyezésükön. A debreceni győzelem nem álom, de ehhez az Újpest ellen mutatott (egyébként gyakran igen látványos) produkción is túlmutató, magabiztosabb helyzetkihasználásra és hatékonyabb védekezésre lesz szükség, különösen a kapunk előtti területen. Reméljük, hogy Izacky visszatérhet vasárnap, jelenléte biztosan inspirálja majd csapattársai játékát is. A mieink számára magas a tét; a közvetlen mögöttünk álló két együttes, a MAC-HKB és az FTC-Telekom egymás ellen játszik, ha azonban rendes játékidőben nyerünk, megőrizhetjük az első helyünket.

A találkozót az ERSTE LigaTV közvetíti élőben. Reméljük, hogy számos szurkolónk foglal ismét helyet a monitorok előtt és családi körben buzdítja majd a srácokat!

2021.01.03. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 112
DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák

=Müller Károly=