Hári Norbert a hatodik szezonját kezdi Debrecenben

Újabb játékossal egyezett meg a DEAC jégkorongszakosztály vezetősége: Hári Norbert a következő idényre is aláírt.

Hári Norbert kanyargós úton jutott el Debrecenbe, azóta viszont – egyéves dunaújvárosi kitérőt leszámítva – mindvégig a cívisvárosban kergette a pakkot. A kiváló támadó Budapesten született, itt sajátította el a jégkorong játék alapjait. 2015-ben Svédországba igazolt és két szezont töltött a svéd J18-as elitben, javarészt a Flemingsbergs csapatában. A 2012-13-as idényben a Mora IK, majd a Djurgardens együttesének játékosa volt és szerepet kapott a J20-as SuperElit bajnokságban is. Különleges képességei korán kibontakoztak, a Mora IK színeiben 21 találkozón 45 pontot ért el. 2014-ben igazolt Debrecenbe az Örebro csapatától és már az első felnőtt idényében 21 pontot szerzett a MOL Ligában. A következő szezonban 26 pontot jegyzett, majd 2016-17-ben elérte a pont/meccs átlagot. A 2017-18-as idényt Norvégiában kezdte, utána Dunaújvárosban hokizott. Egy évre rá visszatért Debrecenbe és az Erste Ligában is húzóembernek bizonyult. A tavalyi bajnokságban szintén kitűnt ponterős játékával és végül a házi pontlistán dobogós helyen végzett.

A kivételes technikai tudással rendelkező, kreatív csatár megalkuvást nem ismerő, bátor játékával is kivívta a szurkolók elismerését, akik bizonyosan örömmel fogadják, hogy újabb egy évre meghosszabbította a szerződését. Hári Norbit svédországi otthonában értük utol.

Amikor felhívtak a csapattól a szerződésem ügyében, nem igazán volt min gondolkodnom, aláírtam – szögezte le a kiváló támadó. – A kezdetektől jól éreztem magamat Debrecenben, a múlt szezonban is remek volt az öltözői hangulat és a csapatszellem. Hallottam, hogy a srácok közül már többen hosszabbítottak, ennek szerintem csak jó eredménye lehet. Körülöttem minden rendben van, bár óvatosságból nem sokszor mozdulok ki a lakásból. Természetesen edzek, naponta eljárok egy konditerembe, csinálom a kiadott programot. Azon kívül leginkább otthon vagyok a családdal és találkozgatok a barátaimmal is. Nyilván várom már az idénykezdést, de nem vagyok türelmetlen, annak is gyorsan eljön az ideje.”

=MK=