Hári Norbert egy év után visszatér

A kiváló hokis az elmúlt szezont a svéd harmadik vonalban töltötte, 33 mérkőzést játszott a Vannas HC színeiben, az alapszakaszban 17 pontot szerzett, ezt az osztályozón további hárommal toldotta meg. Most aláírt a DEAC-hoz a 2023-2024-es szezonra.

Hári Norbert Budapesten ismerkedett meg a játék alapjaival, majd alig több mint 10 évesen Svédországba igazolt, több egyesületben játszott, meghatározóan a svéd ifi, majd junior elitben. A 2013-14-es szezont a J20 Super Elitben töltötte, a Mora IK-ból tért haza és csatlakozott a DHK MOL Ligás csapatához.

A 27 éves játékos már utánpótláskorában is kiváló gólszerzőnek számított. A Flemingsberg IK kötelékében eltöltött második szezonjában elérte a pont/meccs átlagot (24 meccs 31 pont), a Mora IK-nál 21 meccsen 45 pontot termelt. A 2014-15-ös idénytől a MOL Ligás DHK együttesében hokizott, a 2017-18-as bajnokságban – amikor Debrecen nem indított felnőttcsapatot – Dunaújvárosban játszott, majd a DEAC együtteséhez tért vissza. Ezek után négy sikeres debreceni szezon következett, a 2018-19-es idényben, majd a következőben is 40 pont felett átlagolt. 2021-22-ben egy makacs vállsérülés jócskán visszafogta a teljesítményét, végül műteni is kellett. A tavalyi idényt a svéd 3. vonalban küzdötte végig, csapatával sikerült elkerülni a kiesést. Jövőre ismét debreceni játékos lesz és nyolc MOL Ligás , illetve Erste Ligás idénnyel túlszárnyalhatja Berta Ákos klubrekordját. Bízunk abban, hogy egy ereje teljében lévő játékost kapunk vissza, aki számos pontot szerez majd régi-új csapatában.

Hári Norbert jelenleg még Svédországban tartózkodik, telefonbeszélgetésünk során azonban megerősítette, hogy az új szezonban a csapat erősségei közé szeretne tartozni.

A tavalyi szezont lezáró gálameccs után nyomták a kezembe a szerződésemet, attól kezdve tudtam, hogy visszajövök, csak a családdal kellett egyeztetni a terveket. Részükről sem volt ellenvetés, így biztossá vált, hogy július közepe táján visszaérkezünk Debrecenbe. Ami a Vannas HC-nál töltött hónapokat illeti, örültem, hogy van csapatom, de talán annak még inkább, hogy a vállsérülésem nem újult ki. Nem volt egyszerű a dolog, hiszen az eredeti problémára még kétszer rásérültem. De hála a miskolci orvosoknak, a műtött vállam simán kibírta a svédországi szezont. Az Erste Ligában történt eseményeket igyekeztem követni, nagyon sajnáltam, hogy az idény végén szinte semmi nem jött össze a srácoknak. Szerintem mentális gondok voltak, hiányzott az összetartás, a jó öltözői hangulat, ami mindig is szinte védjegye volt a DEAC-nak. Már nagyon várom az új idényt, csinálom az egyéni edzéstervet, szeretném újra megmutatni a valódi játéktudásomat – nyilatkozta Hári Norbert.

=MK=