Hat edzőmeccset vívunk augusztusban

Erste Ligás együttesünk július 13-án tartotta meg az új szezon első közös edzését és most, alig több, mint három hét múltán már jócskán benne vagyunk az előszezonban. A felkészülés ezen szakaszának csúcspontjait az edzőmérkőzések képezik, a mieinknek összesen hat alkalommal lesz módja bizonyítani.

A mieink jövő hét pénteken hazai jégen, a nagy rivális UTE elleni találkozóval indítják a sorozatot, majd két nappal később az idegenbeli visszavágó következik. Augusztus 19-én a mindig jó erőket felvonultató fehérvári fiatalok látogatnak el a Debreceni Jégcsarnokba, a visszavágóra egy nappal később Győrben kerül sor. A hónap utolsó hétvégéjén a bajnoki címre aspiráló MAC HKB érkezik, majd 30-án a szlovén élcsapat, a HK Olimpija Ljubljana ellen fejezzük be a felkészülési meccseket. Az egyetemisták stábja komoly ellenfeleket választott, a srácoknak nehéz dolga lesz, még úgy is, hogy tudjuk, ezúttal „csak” edzőmeccsekről van szó. Az ellenfélválasztás hátteréről és a felkészülési találkozók tétjéről David Musial asszisztensét, Kecskeméti Áront kérdeztük.

„A találkozókat igyekeztünk úgy megszervezni, hogy azonos legyen a hazai és az idegenbeli mérkőzések száma, – válaszolta a másodedző – részben a közönségre való tekintettel, részben azért, hogy a fiúk szokják a hazai pályát. Az is szempont volt, hogy a magyarokon kívül külföldi ellenféllel is találkozzunk. Nagy öröm számunkra, hogy a szlovén jégkorong egyik élcsapatával, az Olimpija Ljubljanával sikerült is megállapodni. Nem hokizunk eredménykényszerben, ennél fontosabb, hogy gyakorolni tudjuk az új játékelemeket és élesítsük a taktikát az előszezon végére. Hasonlóan fontos, hogy a vezetőedző megtalálja a sorok legoptimálisabb összeállítását. Reméljük, hogy a koronavírus helyzet lehetővé teszi a szurkolók jelenlétét a mérkőzéseinken, úgy az idény elején, mint a későbbiekben is.”

A DEAC felkészülési meccseinek menetrendje:

Augusztus 14. 18.00 DEAC – UTE (Debrecen)

Augusztus 16. 18.00 UTE – DEAC (Újpesti Jégcsarnok)

Augusztus 19. 18.00 DEAC – Fehérvári Titánok (Debrecen)

Augusztus 20. 18.00 Fehérvári Titánok – DEAC (Győr)

Augusztus 28. 18.00 DEAC – MAC HKB (Debrecen)

Augusztus 30. ??? HK Olimpija Ljubljana – DEAC (Tüskecsarnok, vagy Érd ?)

A jelenlegi járványügyi helyzetre vonatkozó szabályok értelmében az augusztus 14-ei felkészülési mérkőzés az 500 fős limit betartásával közönség előtt megrendezhető.

Amint információt kapunk az augusztus 30-i, idegenbeli találkozó helyszínéről és kezdési időpontjáról, azonnal tájékoztatjuk az érdeklődőket!

=Müller Károly=