Hetényi Zoli újabb egy évre írt alá

Egy korábbi meccsbeszámolóban úgy fogalmaztunk, hogy Hetényi Zoli mindent megfogott, ami fogható volt, néha azt is, ami nem. Mivel kiváló hálóőrünknek szokásává lett ilyen szinten teljesíteni, a debreceni szurkolók számára bizonyára komoly megnyugvást jelent a hír, hogy „Stonewall” aláírt a következő szezonra.

A legutóbbi, 2022-23-as idény sajnos közel sem sikerült úgy, ahogyan azt a csapat és a közönség szerette volna. A sokat bizonytalankodó védelem mögött Hetényi Zoltánnak is nehezebb volt a dolga, ám így is jó átlagteljesítményt produkált, a védési hatékonysága elérte a 92.3 százalékot. A kiváló teljesítményben persze folyamatos, kemény edzésmunka ölt testet. A csapatszintű felkészülés időszaka még odébb van, de Zolit így is konditermi edzésen értük utol, ott válaszolt a kérdéseinkre.

H.Z.: – Nem mondanám, hogy pihenőben vagyok, egyfelől végzem az ilyenkor szokásos edzésmunkát, amibe bekapcsolódnak a játékostársaim is, akik Debrecenben tartózkodnak, másfelől pedig a tanulmányaimmal foglalkozom, még három hét van hátra az egyetemi vizsgaidőszakból. A napi tevékenységeim súlypontjai az edző- és előadóterem, a jelenben élünk és a jövőre készülünk.

– Gondolom, jó néhány vizsgát is le kell majd tenni…

H.Z.: MSc-képzés keretében öt tantárgyból kell a félév végén vizsgát tennem. Többek között lesz élelmiszeripari marketing és több halgazdálkodással, illetve állattartással kapcsolatos ismeretanyag. A felsorolásból következik, hogy nem fogok unatkozni a vizsgaidőszak során.

– A sportra visszatérve, az eddigi szezonok elején a megszokottal ellentétben, elég nagy mozgás várható a DEAC  csapatában, és az már most tudható, hogy a szakmai stáb is megújul…

H.Z.: – A sport már csak ilyen, jönnek-mennek a játékosok és edzők. A DEAC új menedzsmentjének tagjait játékoskoruktól fogva jól ismerem. Kiváló szakemberek, remélem, hogy sikeres közös munkát tudunk kitenni a jégre.

– Milyen elvárásokat fogalmaznál meg az új edzői stábbal kapcsolatosan?

H.Z.: – Szerintem az edzők feladata az, hogy kihozzanak belőlünk, játékosokból  mindent, ami bennünk van. Mindenkitől elvárható, hogy a mérkőzéseken  maximálisan odategye magát, a többi viszont az edzők dolga. A bajnokság előtt a fő feladatuk az, hogy kiváló légiósokat szerződtessenek, olyanokat, akik a fontos pillanatokban jó döntéseket hoznak és a hazai hokisokkal együtt értékesítik a helyzeteiket, odafigyelnek a plusz, mínusz mutatóra és jól tudnak védekezni is! Ha már a védekezésről esett szó, én továbbra is mindent megteszek a jó szereplés érdekében. Így tettem a tavalyi szezonban is és a kapusrangsorban a 4. helyen végeztem. A különdíjakban most nem dúskáltam úgy, mint az előző években, de most az a fő, hogy a következő idény jobban sikerüljön. A kezdés nem ígérkezik túl izmosnak, ha nem változnak a körülmények, akkor hat hónap is eltelhet jeges edzések nélkül, ami enyhén szólva is vékonynak tűnik, de reméljük, hogy addig még pozitív irányban mozdulnak el a dolgok.

=MK=