Hetényi Zoltán: Érheti meglepetés a csapatokat

A DEAC kapusa szerint a rájátszás során egy-egy gárda képes teljes már arcát mutatni.

A MAC HKB Újbuda felett aratott 4-2-es győzelemhez minden játékosunk hozzátette a magáét. Kapusunk, Hetényi Zoltán ismét remekelt: parádés, 95.24 százalékos hatékonysággal védett. Bőven volt dolga a mérkőzésen, több kemény kontrát is megfogott és bravúrokat mutatott be.

Szerettük volna folytatni a három meccses győzelmi sorozatot, viszont nem volt egyszerű dolgunk, mert Brunya (a vendégek kapusa, Bálizs Bence – szerk.) rendkívül jól védett – fogalmazott Hetényi Zoltán. – Egy kiélezett mérkőzésen vagyunk túl, a srácok nagyon odatették magukat, remekül blokkoltak és végig fókuszáltak. Már az első harmadban a tudatos játékra törekedtünk, igyekeztünk nem eldobálni a korongokat és a védekező harmadban tartózkodni. A reguláris versenyzésre kiemelkedő hangsúlyt fektettünk annak érdekében, hogy a MAC ne kerüljön emberelőnybe. Szerencsére az elképzeléseinket sikeresen kiviteleztük és végig küzdöttük az összecsapást.”

A DEAC a negyedik helyen fejezte be az alapszakaszt, és hamarosan az is eldől, melyik csapat ellen mérkőzik meg a rájátszásban.

A folytatás kapcsán nem feltétlen az foglalkoztat minket, hogy kivel kell játszanunk, hiszen akit kapunk, az ellen kell jól teljesítenünk. Ebben a ligában érhetik meglepetések a csapatokat, mert a rájátszás során egy-egy társulat képes teljesen más arcát mutatni. Arra fókuszálunk, hogy a továbbiakban is helytálljunk és némi plusszal tovább javítsuk a játékunk minőségét, elvégre sosem lehetünk száz százalékban elégedettek” – zárta sorait Hetényi Zoltán.

Gazdag Sára