Hozni kell ezt a meccset!

A múlt vasárnap az ERSTE Liga akkori sereghajtója, az Opten Vasas ellen játszottak a mieink. Most vasárnap a jelenlegi 10. helyezett Titánok érkeznek Debrecenbe és merjük remélni, hogy az lesz az egyetlen hasonlóság a két találkozó között. Természetesnek vesszük, hogy egy csapat tabellán elfoglalt pillanatnyi helye és a tőlük várható hoki minősége között nincs egyenes összefüggés, az erőviszonyok kiegyenlítődő tendenciát mutatnak és minden esetben erre kell felkészülni.

Az egyetemista srácok pedig készültek. Először is kirázták magukból a múlt heti méretes pofon emlékét, átbeszélték az okokat és minden idegszálukkal arra törekednek, hogy a folytatás másmilyen legyen. Elemeztek, kigondolták a taktikai tervet, ami mindezt elérhetővé teszi. Ha a Vasastól elszenvedett vereség strukturális hibák, tudásbeli, vagy, felkészültségi hiányok hiányok eredménye lett volna, akkor nehezebb lenne nyerő tervet készíteni. De hisszük, hogy nem erről volt szó, jóval inkább arról, hogy váratlanul és szinte egy időben mondott csődöt számos, addig jól működő játékelem. Van ilyen és bizonyos időnként be is következik minden csapat életében, legyen az bármilyen patinás társaság. De sohasem ugyanúgy és többször is egymás után.

Az egyetemisták a hét folyamán keményen dolgoztak a vasárnapi feladatokon, még véletlenül sem a túlzott, hanem a megszolgált bizakodással. A mieink jól tudják, hogy nem lesz egyszerű a dolguk. Az ellenfél kerete zömében a fehérvári iskolát kijárt sportolókból áll, akik fiatal koruk ellenére sok mindent tudnak a hokiról és komoly motivációt jelent számukra az ICEHL-csapatba kerülés lehetősége. Bár még mindig 6 ponton és rendes játékidős győzelem nélkül állnak, azért rendszeresen tanúbizonyságot adnak a képességeikről.  Ha a novemberi teljesítményüket vesszük alapul, akkor láthatjuk, hogy a listavezető MAC HKB csak hosszabbításban tudott nyerni ellenük, az FTC-Telekom is a 63. percben húzta be a győzelmet. Ezután a mieink egy viszonylag sima meccsen három góllal verték őket, majd következett az erdélyi túra, ahol a Brassó magabiztosan nyert velük szemben, a Gyergyói HK-t viszont sikerült büntetőkkel megverni. Ha figyelembe vesszük, hogy a többszöri „generáljavításon” átesett Gyergyó még messze van a csúcsformájától, ez akkor is tiszteletet parancsoló eredménylista.

Ezzel együtt sem feltétlenül szükséges a kelleténél jobban tartani a Titánoktól. Már csak azért sem, mivel mi nemrég legyűrtük őket, ha nem is könnyedén, de 3 gólos különbséggel. Az egyetemisták teljes kerettel állnak fel a vasárnapi mérkőzésre, több, mint valószínű, hogy Hetényi Zoli visszatér a debreceniek hálója elé. A srácok fogadkoznak, hogy a fehérváriak ellen kiköszörülik a csorbát és újra azt a játékot nyújtják, amit tudnak, amit annyira kedvelnek a szurkolók.

A találkozót az ERSTE Liga TV élőben közvetíti, reméljük, hogy a szurkolótáborunk egy emberként foglal helyet a monitorok előtt!

2020.11.29. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 2
DEAC – Titánok

=MK=