Jakub Izacky: Örömmel írtam alá az új szerződést

Jégkorongcsapatunk egyik alapemberével sikerült megállapodnia a klubnak a hosszabbításról: a 26 éves cseh támadót, Jakub Izackyt a következő szezonban is DEAC-mezben láthatjuk a jégen.

Izacky Jakub húzóember volt a DEAC csapatában a 2019-20-as idényben. A cseh gyökerekkel rendelkező fiatalember a HC Ocelári Trinec csapatában töltötte ifi és junior éveit, majd a Novy Jicin és a Prerov együtteseiben hokizott a cseh második és harmadik vonalban. Eközben egy szezon erejéig Kanadában is kipróbálta magát. 2017-ben igazolt Dunaújvárosba, ahol kiemelkedő pontátlagot produkált, majd David Musialt követve Debrecenbe szerződött, ahol szintén nem okozott csalódást. A DEAC-ban töltött két szezonjában házi gólkirály lett, az elmúlt idényben 46 mérkőzésen 55 pontot (19 gólt és 36 gólpasszt) jegyzett. Az egyetemistáknak a jövő szezonban is nagy szüksége lesz a cseh támadó ponterős játékára.

Jakub Izackyt otthonában, Trinecben értük utol. Elmondása szerint, amikor a klub megkereste a folytatást illetően, örömmel mondott igent.

Két éve vagyok a DEAC-nál, jól érzem itt magam, így amikor a klubnál jelezték, hogy továbbra is számítanak rám, örömmel írtam alá az újabb egy évre szóló kontraktust – kezdte Jakub Izacky. – A honfitársam, Dominik Novotny, akit szinte a testvéremnek tekintek, szintén szerződést hosszabbított, ami plusz motivációt jelentett számomra, hogy én is maradjak. Nagyon örülök, hogy a következő idényben is együtt küzdhetünk a DEAC sikeréért. Tapasztalatom szerint az Erste Liga egyre színvonalasabb, a klubok a légiósokra sem sajnálják a pénzt, ami tovább növeli a bajnokság nívóját. Nekünk is nagyon jó csapatuk van, sok fiatal és tehetséges játékos található a keretben, és ez megalapozza a jövőt. Azt sajnálom, hogy a szezon vége nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a sok sérülés megpecsételte a sorsunkat. Most már előre kell tekintenünk, és arra törekednünk, hogy a következő idényben minél tovább jussunk” – fejezte be gondolatait a cseh játékos.