JÉGKORONG- ÉS KOSÁRCSAPATUNK IS CSATLAKOZOTT A KÉK VÖDÖR AKCIÓHOZ

A Debreceni Karitatív Testület 2019-ben immár ötödik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját, amelynek csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján a DEAC jégkorongcsapatát Sági Martin, míg a kosarasokat Bognár Kristóf képviselte.

A Debreceni Karitatív Testület 2018-as karácsonyi szeretetakciójában összesen 3500 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűlt össze, a sportolók tavaly közel 100 kék vödröt töltöttek meg. Idén is a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DEAC jégkorong- és kosárcsapata, a DVSC labdarúgó-, a DVSC-SHAEFFLER kézilabdagárdája, a Debreceni Vízilabda Klub, valamint a DSC SI.

Az akcióval kapcsolatban tartott mai sajtótájékoztatón megjelent két DEAC-játékos, Sági Martin és Bognár Kristóf megerősítette, hogy az előző évhez hasonlóan ezúttal is örömmel áll a jégkorong- és kosárcsapat a kezdeményezés mellé.

A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2019. december 6-tól december 20-ig. A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitva tartási időben.