Jó hangulatban készülünk a rájátszásra

Mintha csak tegnap lett volna 2019 szeptemberének eleje, amikor javában készülődtünk az ERSTE Liga alapszakaszára és játékosok, edzők, szurkolók izgatottan latolgatták, mire lesz képes a következő idényben a DEAC újjáalakult csapata. Villámgyorsan repültek a napok, a hetek és napjainkban már világosan látszik; a debreceni együttes jól vizsgázott, ismét kivívtuk a helyünket a rájátszásban! Az új cél az, hogy beverekedjük magunkat az elődöntőbe, ami szinte szó szerint értendő, hiszen számunkra a legjobb négy közé az SC Csíkszeredán „keresztül” vezet az út.

Hivatalosan két napja zajlott le az ellenfelek kiválasztása, de az eredmény már korábban kiszivárgott, és ahogyan az várható volt, a „párválasztók” szívfájdalom nélkül a tabella alsó régióiban tanyázó csapatokra voksoltak. Így aztán nekünk jutott a legkeményebb ellenfelek egyike, a Csíkszereda. Velük kell megküzdeni a négy nyert mérkőzésig tartó párviadalban és örülni kell annak, hogy a pályaválasztói jog hozzánk került; hazai jégen zajlik majd az első két összecsapás és ha kell, akkor a hetedik mérkőzés is.

Tavaly tavasszal átéltünk már hasonlót, akkor a hetedik meccsig húzódott a Gyergyóval folytatott vetélkedés. Most a brassóiak elhappolták előlünk a gyergyóiakat, így egy papíron fajsúlyosabb alakulatot kell/kellene két vállra fektetni. A bajnokság korábbi szakaszaiban többször is méltattuk a soros ellenfél erényeit; a nagy létszámú, kiváló erdélyi és légiós játékosokból álló játékoskeretüket és a komoly játékerőt, amelyet képviselnek. Az utóbbi időben nem voltak top-formában, de ez számunkra nem feltétlenül öröm; a rossz sorozatok is megszakadnak egyszer, ami a Szereda estében már igencsak időszerű. Talán ezen a téren „foghatók” leginkább, a nagy számú, de közismerten türelmetlen szurkolóik hajlamosak az átlagosnál nagyobb terhet a vállukra tenni, a gyors bizonyítás vágya pedig nem mindig célravezető a sorozatmeccseken.

Ami a mieinket illeti, a srácok különösebb teher nélkül, jó hangulatban készülődnek a negyeddöntős szereplésre. Az ilyen helyzetekre szokták mondai, hogy „az öltöző hangulata” bizakodó. Ez persze még korántsem minden, de feltétlenül jó előjelnek minősíthető. A sérültek és betegek frontjától is biztató hírek érkeztek végre, úgy tűnik, hogy holnap Rutherford kivételével mindenki ott lesz a pályán, ami időtlen idők óta először fordul elő. Az ellenfélnek is voltak hiányzói az elmúlt hetekben, nincs információnk arról, hogy húzóembereik, Becze és Shalla mikor térnek vissza az erdélyi csapatba.

Alig több, mint egy nap múlva tehát kezdetét veszi a nagy megmérettetés. A tábla tisztára van törölve, itt már semmiféle korábbi benyomás nem számít, csak a két egymásnak feszülő akarat, a kreativitás és persze a jó szerencse. A srácok jó kedvűek, motiváltak, készek arra, hogy megcibálják a papíron esélyesebb szeredai oroszlán bajuszát. Bízunk abban, hogy a szurkolóink is készülődnek, köszörülik a torkukat, mert ezután minden decibelre szüksége lesz a fiúknak. A csapat stábja egy kis meglepetéssel kedveskedik majd a remélhetően nagy létszámú közönségnek. Az otthon maradóknak pedig változatlanul szíves figyelmébe ajánljuk a sportstream ingyenes élő közvetítését a mérkőzésről!

=Müller Károly=