Jól hokiztak és magabiztosan győztek a srácok

Úgy tűnik, nem hiába érezte úgy a Jegesmedvék elleni rangadó után György József, hogy a szerencse ide-oda dobál bennünket. A szakvezető megérzése gyorsan valósággá vált; így fiatal csapattal utaztunk el Fehérvárra, ahol az is kérdéses lehetett, hogy a mieink számítanak-e a találkozó esélyesének. Fiataljaink vállát komoly teher nyomta, de bíztunk a srácok tartásában és játékerejében.

Az egyetemisták kapujában Antek Tamás, míg Titánok ketrece előtt korábbi debreceni csapattársa, Belomoev kezdte meg a találkozót. Smirnov az első sorban kapott helyet Kloz társaságában, míg a harmadik sorba két újonc is bekerült, Karmaev és Glotov személyében, hozzájuk csatlakozott a cserékben Szabó Dávid. Már a mérkőzés korai időszakában egyértelműen látszott, hogy több meghatározó játékosunk távollétében is győzelemre játszanak a mieink. A 3. perc elején Kuleshov passzából Dalecky talált be a hazaiak hálójába. A komoly Erste Ligás rutinnal rendelkező fehérváriak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a debreceni védelem biztosan állt a lábán. A 16. percben Spirko átadása Sándor Flóriánt találta őrizetlenül a hazaiak védekező zónájában, a hatalmas termetű hátvéd azon módon betalált, így két gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. A kapura lövések száma nagyjából kiegyenlített játékról (10-9) tanúskodott.

A 2. harmadban erősen nyomott a hazai csapat, akik a 28. percben emberelőnybe is kerültek, a mieinktől Kloz-t tessékelték ki a büntetőpadra. Az előnyt a Titánok nem tudták gólra váltani, egyenlő létszám mellett viszont Kloz passzával az élete első ligameccsét játszó Karmaev lépett el a védőjétől és megszerezte csapata harmadik gólját. Alig 5 perccel utóbb Spirko lőtt nagy bombagólt, ekkor már látszott, hogy a négy gólos vezetés elegendő lesz a találkozó megnyeréséhez, mivel a hazai támadók sokáig képtelenek voltak betalálni.

Hogy még biztosabb legyen a győzelem, arról a 44. percben Spirko gondoskodott, egy kontránk végén már az ötödik gólunkat szerezte. A gólzsákok azonban még nem záródtak be, az 51. percben Krasnican kozmetikázott az eredményen, majd Dudkin kiállítása után az 56. percben Sági állította be a végeredményt. A negyedik gólunknál Karmaev, az 5. és 6. találatunknál pedig Dalecky jegyzett asszisztot.

Az egyetemisták a szokásosnál hiányosabb összeállításban is magabiztosan nyertek a fehérváriakkal szemben. A végeredmény nem volt szinkronban a játék képével, a hazai csapat sokat támadott, sok jó helyzetet alakítottak ki, de a góllövés egészen a meccs végéig nem ment nekik, ami megtette „áldásos hatását” a Titánok önbizalmának alakulásábra is. Antek Tomi remekül védett, 95.8 %-os hatékonysággal hárított, a mezőnyjátékosok, – a fiatalok és a felnőttek egyaránt – kiválóan teljesítettek. A győzelmünk még véletlenül sem volt érdemtelen, hiszen a lőlap a meccs végén 24-33-at mutatott a javunkra. Fortuna tehát ismét a „jó oldalra” dobott bennünket, amit sikerült is kihasználni.

György József a következőket nyilatkozta a mérkőzés után.

Nem volt ekkora különbség a két csapat között, a hazai együttesnek is rengeteg helyzete volt. Döntő momentumnak bizonyult, hogy jól használtuk ki a helyzeteinket, ami meghozta az önbizalmunkat is. Kinyílt a hazai csapat, nem tehettek mást, mi pedig kihasználtuk a lehetőségeket. Örülök a három pontnak, mert fiatal társasággal érkeztünk Fehérvárra. Nehezebb meccsre készültünk, de végül sikerült ezt is behúzni.

2022.01.04. 18.40 Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
EL
Titánok – DEAC 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)
Gólszerzők: Krasnican, illetve Spirko(2), Dalecky, Sándor F., Karmaev és Sági

=Müller Károly

Fotók: Titánok