Kanadai hátvéddel erősített a DEAC

A tavalyi szezon után három védőjátékos is távozott a DEAC csapatának kötelékéből, emiatt szükségessé vált a hátvédsorunk megerősítése. Ez a napokban meg is történt, a tapasztalt kanadai védő, Blake Orbán érkezésével.

Blake Orbán 1994. január 28-án született Calgaryban, Kanada Alberta tartományában. Testmagassága 185 cm, súlya 90 kilogramm, jobbkezes ütőfogású. Magyar felmenővel rendelkező hokis familiából származik, hat évvel idősebb unokatestvére, Brance Orbán 2015 óta játszik Magyarországon.

Blake Orbán 2008-ban kezdett a Calgary Bisons AAA minősítésű U15-ös csapatánál, majd a Calgary Buffaloes U18-as együtteséhez szegődött, az AMHL-be. A 2010-11-es szezonban lett a WHL-ben szereplő Vancouver Giants játékosa, ahol több mint 3 idényt töltött. Jó szezont futott a 2013-14-es esztendőben, a vancouveri együttessel WHL bajnok lett és elhódították a Memorial Kupát is. A 2014-15-ös szezonban 72 mérkőzést játszott az Edmonton Oil Kings együttesével, miközben 25 pontot szerzett. A 2015-től 2019-ig az University of Lethbridge csapatában hokizott az USports, a magasan jegyzett egyetemi liga kötelékében. 2019-ben lett a MAC Újbuda játékosa, 45 mérkőzést teljesített a szlovák Extraligában, ahol 12 pontot szerzett. A legtöbb mérkőzést, pontosan 254-et a WHL-ben játszotta le, ezalatt 66 pontig jutott, míg az USportsban 107 meccsen 48 volt a pontátlaga. Egyetemi évei alatt három szezonban is együtt hokizott Clint Filbrandt-tal, biztosra vehető, hogy nem kell őket bemutatni egymásnak.

Új védőjátékosunk karrierje során eddig 499 mérkőzésen lépett jégre, rendkívül tapasztalt jégkorongozóról van tehát szó, aki egészen biztosan erőssége lesz a mieink védőszekciójának.

Átigazolása körülményeire vonatkozó kérdésünkre az alábbiakat válaszolta.

Csapatot kerestem éppen, amikor utolért a DEAC ajánlata. Ezen a téren mostanság eléggé bonyolult az élet, ezért különösen megörültem a lehetőségnek. Sok jót hallottam már az itt folyó szakmai munkáról, tudom, hogy erős csapat formálódik a Debreceni Egyetem égisze alatt. Remélem, hogy a most induló szezonban sokat tudok majd az új klubomnak segíteni! Külön öröm számomra, hogy újra együtt játszhatok egyetemi csapattársammal, Clint Filbrandt-tal, bízom abban, hogy sikerül majd egy nagyon jó párost alkotni! – fogalmazott Blake Orbán.

=Müller Károly=