Kecskeméti Áron: Hiányzik a napi rutin

A DEAC jégkorongcsapatának másodedzője, Kecskeméti Áron beszélt a kialakult helyzetről, a következő szezon felkészüléséről és arról, hogy mivel tölti a mindennapjait.

Sajnos, még mindig egyre terjed a koronavírus-járvány világszerte, tétlenségre kárhoztatva számos olyan aktivitást, amelyek integráns részei a mindennapos emberi tevékenységnek. Az egyik leginkább károsodott szegmens éppen a sport világa; mostanra bizonyossá vált, hogy a nyári olimpiát sem rendezhetik meg az idén, ilyesmivel pedig utoljára a II. világháború alatt szembesült az emberiség. Ámde a sport jövőorientált tevékenység, mely nem tűri az izolációt, legfeljebb elviseli, egy élhetőbb holnap érdekében. Ezekben a percekben is sportolók százezrei készülnek elhivatottan és keményen, hogy készen álljanak, amikor újra benépesülnek a küzdőterek.

Hasonló helyzetben vannak szűkebb sportcsaládunk képviselői is, közülük elsőként Kecskeméti Áronnal, felnőtt hokicsapatunk másodedzőjével beszélgettünk.

– Fontosnak érezzük, hogy először is megnyugtassuk a hazai szurkolókat. Tehát hogy vannak a kedvenceink és a stábtagok; mindenki egészséges?

K.Á.: Az imént említettek többségével kapcsolatban vagyok a szezon vége óta, és örömmel jelezhetem, hogy tudomásom szerint mindenki jól van és egészséges.

– Érdekes helyzetben vagyunk; az előző szezon csak nemrég ért véget, és az sem látszik még tisztán, hogy a 2019-20-as keret tagjai közül kinek, hogyan alakul a további pályafutása. Tulajdonképpen melyik felkészülési szakaszban van a csapat?

K.Á.: Jelenleg a levezetés időszakában vagyunk. Takács Dániel, a SET rehabilitációs munkatársa összeállított egy egyéni fejlesztő programot otthon végezhető feladatokból, ezt megkapta a tavalyi keret valamennyi játékosa. Ez április végéig szól, ezután az erőnléti edzőnk, Farkas Zoltán tervezete alapján folytatódik a munka.

– Mikor kezdődik el a konkrét csapatszintű felkészülés a 2020-21-es idényre?

K.Á.: A tényleges felkészülést július 20-án kezdjük meg. Az első héten csak száraz edzések lesznek, aztán elindul a jeges munka is. Bízunk abban, hogy ez a periódus a szokásos időtartamban és szükséges tartalmak szerint zajlik le majd és augusztus második felében jönnek a felkészülési mérkőzések is.

– Mivel töltöd a napjaidat mostanában?

K.Á.: Igyekszem értelmesen felhasználni a megnövekedett szabadidőt. Általában olvasgatok, edzői továbbképző anyagokat keresek és töltök le a netről. Emellett edzésprogramokat készítek a DHK korosztályos kapusainak a közeljövőben történő felhasználásra. Az elszigeteltség nem jó, de ebben a helyzetben több időt szánhatok a családdal és a barátaimmal folytatott kommunikációra.

– Mi az, ami leginkább hiányzik?

K.Á.: A rutin, mely szerint reggel leviszem sétálni Samu kutyát, aztán menni kell a Jégcsarnokba dolgozni…

=Müller Károly=