KEDDEN ELRAJTOL A MAGYAR KUPA!

Október 22-én, kedden 18 órakor a selejtezőkkel elkezdődnek a 2019-20. évi Magyar Kupa küzdelmei.

A selejtezőkörben hat csapat; a mieinken kívül az Acélbikák, a Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest, a Schiller-Vasas és az UTE érdekelt, az erdélyi együttesek értelemszerűen nem részesei a vetélkedésnek. A selejtezőben induló csapatok 3 párban oda-vissza megmérkőznek egymással, a párharcok győzteseihez csatlakozik a második körben három kiemelt, a Fradi, a DVTK és a MAC. A Debreceni Egyetem hokicsapata a Hokiklub Budapesttel találkozik először (október 22-én idegenben, és október 30-án, hazai jégen), s amennyiben túljut ellenfelén, úgy a MAC Újbudával méri össze tudását a következő etapban. A Fehérvár AV19  az elődöntőben csatlakozik a kupaküzdelmekhez.

Az erősorrenden alapuló sorsolás kevés helyet hagy a meglepetéseknek, viszont képes biztosítani, hogy nagyjából azonos képességű csapatok mérkőzzenek meg egymással. A debreceni együttesek szép hagyományokkal büszkélkedhetnek a Magyar Kupában. A DHK két alkalommal (2014-15-ben, illetve 2016-17-ben) a 3. helyen végzett, tavaly a DEAC szintén a 3. helyen fejezte be az alapszakaszt, de abban a kiírásban csak az első helyezett kerülhetett be az elődöntőbe.

Az utóbbi időszakban már két ízben is megmérkőztünk a keddi ellenféllel, mindkétszer nehéz csatában szereztük meg a győzelmet. A Tüskecsarnokban a 3. harmad végéig nyitott volt a meccs, október 20-án Debrecenben pedig a rávezetések döntöttek. Az ellenfél folyamatosan erősített az utóbbi hetekben, mostanra bármelyik ERSTE Ligás együttesnek komoly feladatot jelenthet a legyőzésük. Összességében igencsak nehéz csata elé nézünk, természetesen bízunk abban, hogy az egyetemisták sikerrel veszik ezt az akadályt is!

=MK=