Kedden este a Gyergyó érkezik

A gyergyóiak kedd esti, debreceni vizitálásával kezdődik meg és a hét további részében folytatódik az erdélyi csapatok debütálása az idei Erste Ligában.

Mivel éppen csak elkezdődött a szezon, nagyon keveset tudunk az ellenfeleink által alkalmazott játékrendszerről és játékoskeretek minőségéről. Mindez érvényes a keddi ellenfelünk esetében is, volt ugyan egy felkészülési meccsünk, de azt nem lehet egy bajnoki találkozóval összehasonlítani.

György József vezetőedző így beszélt saját maga és a stáb várakozásairól.

Az előző szezonok tapasztalataira építve úgy gondoljuk, hogy nagyon komoly játékerőt képviselő együttes látogat hozzánk, akiket sokra becsülünk és komolyan veszünk. Úgy látszik, hogy a házunk táján mindenki egészséges és nagy elánnal készülődik a holnapi megmérettetésre. Mint mindig, ezúttal is négy sorral fogunk játszani. Fel vagyunk készülve a kemény fizikai hokira és arra, hogy fokozottan védjük a kapunk előterét a erdélyi támadók ellen. Prioritást élvez a gyors és fegyelmezett játék, illetve az emberelőnyös szituációk gólra váltása is. Tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel, de semmiképpen sem vagyunk megijedve, már csak azért sem, mert mi vagyunk otthon – mondta a DEAC vezetőedzője.

A hazai pálya adta előnyök csak akkor teljesednek ki, ha a közönség létszámban és hangerőben egyaránt a maximumot nyújtja. Ezúton kérjük a tisztelt szurkolókat, hogy ha lehet, fokozzák a buzdítás hangerejét! A játékosok érzékelik a feléjük irányuló plusz energiát, és igyekeznek a legjobb tudásuk szerint meghálálni.

Erre a találkozóra 50%-os szülői kedvezményes jegy és mellé maximum 2 gyerekjegy ingyenesen váltható! Legyen családi élmény a jégkorong!

Felhívjuk azok szíves figyelmét, akik nem tudják a helyszínen követni az eseményeket, hogy a Liga TV ezt a találkozót is élőben közvetíti. A mérkőzés 18.30-kor kezdődik.

2022. szeptember 20. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 6
DEAC – Gyergyói HK

=Müller Károly=