Kedvező előjelekkel várjuk a pénteki meccset

Két találkozót rendeznek pénteken az ERSTE Ligában. Érthető módon a MAC HKB-Csíkszereda meccset övezi a nagyobb várakozás, míg a mieink Titánok elleni mérkőzése eddig kevesebb figyelmet kapott. Valószínű, hogy a szaksajtó a papírforma szerint „fix egyesre” árazta be a találkozót, mi azonban az érintettségünkből következően sem érhetjük be ennyivel.


Ha komolyabban mérlegelni akarjuk a két együttes januári produkcióját, akkor a múlt év végéig kell visszanyúlni, mivel december 27-én találkoztunk a fehérvári farmcsapattal utoljára. Az a mérkőzés egy percig sem volt kérdéses, a mieink a triplázó Dalecky vezetésével biztosan nyertek 6-0-ra.

Holnapi ellenlábasunk azóta váltakozó sikerrel szerepel; új év napján hosszabbításban verték a gyengélkedő Acélbikákat, majd egymás után kétszer is simán kikaptak a Csíkszeredától. E héten kedden viszont rendesen összekapták magukat és hosszabbításban legyőzték a jóval ütősebb kerettel felálló gyergyóikat. Valószínű, hogy az erdélyiek nem vették elég komolyan a kiscsapatot, akik a találkozó végéig egy góllal vezettek, Koskiranta csak az utolsó percben tudta csak hosszabbításra menteni a találkozót, ahol aztán a fiatalok voltak szerencsésebbek. A gyergyói gárda ebben a szezonban még nem tudott nyerni a lassan mumusuknak tekinthető Titánokkal szemben. Ami a mieinket illeti, a debreceniek újév napján az UTE ellen kapituláltak utoljára, azon a bizonyos vízilabda eredménnyel zárult mérkőzésen. Ezt követően igen szépen meneteltek; legyűrték az Acélbikákat, majd az Opten Vasast, végül sikerült visszavágniuk a lila fehéreknek is.

Pénteken este az utóbbi hetekben megszokott határozott és eredményes játékot várjuk a mieinktől. Mivel a győri székhelyű ellenfél jól képzett, lelkes és kemény fiatalokból áll, egy percre sem szabad őket alábecsülni. Elfáradni biztosan nem fognak, szívósan tapadnak majd a mieinkre a találkozó végéig. Jó lenne az újpestiek elleni, legutóbbi találkozóhoz hasonló nyomással indítani a mérkőzést és ezt tovább vinni, ameddig szükséges. Bízunk abban, hogy az emberelőnyös játékunk jelentősen javulni fog és jobban gazdálkodunk majd a helyzetekkel is. A csapat keretében nem történt számottevő változás; Novotny szépen gyógyul, de pénteken még nem öltözhet, a góllal debütáló Pisarik viszont ott lesz a jégen. Összességében tehát kedvező előjelekkel várhatjuk a holnap estét.

A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti, a lehetőséget melegen ajánljuk valamennyi kedves szurkolónk figyelmébe. Külön-külön és mégis együtt szurkoljuk ki az egyetemisták következő győzelmét!

2021.01.15. 20.00, Debreceni Jégcsarnok
EL 130
DEAC – Titánok

=Müller Károly=