Kétszer két varázslatos perc a rangadón

A csütörtök este lejátszott DEAC UNI Győr Erste Liga mérkőzés óta tovább mélyültek a ráncok szakvezetőnk, György József homlokán. Akkor úgy tűnt, hogy csak egy sérülttel (Hári) kell számolnia, azóta kiderült, hogy Göőz sem léphet a jégre, így ismét a junior hátvád, Kókai Máté kapott lehetőséget. Ami a találkozó végkimenetelét illeti, ott az előrejelzések döntetlen körüli eredménynél ingadoztak, mindenképpen szoros csatára kellett felkészülni.

A mieink kezdték jobban a találkozót, rövidesen be is lőtték az év első gólját, 02.27-nél egy kapu előtti kavarodásból Mazzag talált be a miskolciaknak. A negyedik percben Kuleshov robogott el, lövése azonban a vason csattant. Két perccel utóbb Doetzelt állították ki, de csak a kiegészülés pillanataiban jutottunk el veszélyes lövésig. A 10. percben a hazai kapu előtt alakult tömegjelenet, a kipattanóra nem érkeztek időben a védőink; Galanisz pedig kiegyenlített. A 11. percben Vokla került a büntetőpadra, a mieink ismét eléggé lazán védekeztek. Ennek gyorsan meg is lett a böjtje, az ellenfél felállt a harmadunkban, Kiss Roland bombája pedig beakadt. a 14. percben Walkert ültették ki, de lassan és körülményesen építkeztünk. A Jegesmedvék a harmad legvégén 3 az 1-re kontráztak; Elgestal lőhetett ziccert, Hetényi Zoli azonban elképesztő bravúrt mutatott be!

A 2. játékrészt is a mieink kezdték agilisabban, 22.42-nél Sági indította Turcotte-ot, aki a hosszú felsőbe bombázta a pakkot. 14 másodperccel később ismét Turcotte villant; a kanadai csatár ezúttal Novotny kipattanóját lőtte be! A harmad felénél Kiss Roland vitte a jégre a kiugró Turcotte-t, majd Wehrst is kiültették a játékvezetők, de mindkét hazai előny kihasználatlan maradt.

A 3. harmad negyedik minutában előbb Doetzel, majd a mieink oldalán Dalecky kapott két percet, az állás azonban nem változott. 45.22-nél Walker és Wehrs üres kapuig játszottak egy kontrát, ezzel már vezetett a vendégcsapat. Folyamatosan támadtak a mieink, de a meccs állása egészen az utolsó percig nem változott. 59.27-nél kiegyenlítettek a debreceniek; Turcotte beadását, Spirko vágta be. 17 másodperccel később Turcotte vezette fel a támadást, a középen érkező Novotny elé tette a pakkot, aki nem hibázott; mind a három pontot itthon tartották a srácok!

A 22. és az 59. percben is két gólt szereztek a mieink; előbb Turcotte duplázott, a legvégén pedig Spirko és Novotny találataival fordítottak a mieink. Ezzel az egyetemisták az idei alapszakasz mind a négy keleti rangadóját megnyerték. Ez mind nagyon szép, de talán még fontosabb, hogy a két pontra megközelítettük a hatodik helyen álló brassói együttest. Persze a felsőházi tagságért még nagyon keményen meg kell küzdeni és az is szinte biztosra vehető, hogy a szerencse nem áll majd mindvégig a mi oldalunkon. Most azonban örüljünk együtt a szép győzelemnek és bízzunk a hasonlóan eredményes folytatásban!

György József vezetőedző tőle megszokott őszinteséggel nyilatkozott.

 – Bevallom férfiasan, hogy nem a legjobb meccsünket játszottuk. Az első 5 percben nagyon jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, de ezután emberhátrányba kerültünk és úgy éreztem, hogy a Miskolc lassan ránk erőltette az akaratát. A 2. harmadra jobban érkeztünk meg, de utána sorra jöttek a buta kiállítások, melyekből hamar kiegyenlítettek. Ekkor azt éreztem, hogy ki-ki mérkőzés, de az ellenfél kontrái kicsit veszélyesebbek voltak, ezeket csak nehezen tudtuk levédekezni, túl könnyen jöttek át rajtunk. Ami történt, azt megéltük négy napja a MAC ellen, akkor egy perc alatt kaptunk két gólt, most mi lőttünk kettőt, szóval úgy néz ki, hogy a vakszerencse ide-oda dobál minket. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen mérkőzéssel sikerült 3 pontot begyűjteni.

2022.01.02. 19.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 150
DEAC – DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-2, 2-1, 2-1)
Gólszerzők: Turcotte(2), Mazzag, Sirko és Novotny, illetve Galanisz, Kiss R., Wehrs és Walker

 =Müller Károly=

 FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL