Kijavítottuk a bizonyítványt

A hét második felében Szlovákiába látogatott a DEAC hokicsapata, csütörtökön Nagytapolcsányban, egy napra rá Léván vendégszerepeltek. Az erős középcsapatnak számító HC Topolcany és HK Levice ellen sétagaloppra biztosan nem számíthattunk, kemény fizikai csatára annál inkább, ami be is következett; mindkét helyszínen „harapós” házigazdák vártak a mieinkre.

Az első ellenfelünk, a HC Topolcany a szlovák második vonalban megszokott, hajtós fizikai hokit játszotta. Ez a harcmodor láthatólag nem ízlett a puhán és néha figyelmetlenül hokizó debrecenieknek, akik számos jó támadást vezettek, de mostanában nem először, bajban voltak a befejezésekkel. Méretes zakó lett a vége, de bíztunk abban, hogy a játékosok másnap bizonyítják: mindössze egy kisiklásról volt szó.

A második, lévai találkozó elején megijedtünk egy kicsit, ezúttal a levice-i támadók maradtak őrizetlenül a mieink harmadában és már a 2. percben megszerezték a vezetést. A hibák szerencsére nem folytatódtak, az egyetemisták teljesen más arcukat mutatták, mint az előző napon Nagytapolcsányban. A 10. percben felálltunk a Levice harmadában, Gőz távoli lövése Novoty ütőjéről pattant a szlovákok hálójába, – kiegyenlítettünk. Alig 2 perccel később Sági nagy gólt lőtt, szinte ugyanonnan, ahonnét korábban Gőz kísérletezett. A harmad legvégén jártunk ekkor, de a hazaiak még vittek egy gyors kontrát, amiből sikerült nekik kiegyenlíteni.

A 2. játékrész elelején kétszer is emberfórban játszhattunk, betalálni nem tudtunk, de egyre magabiztosabban kevergettünk a szlovákok harmadában. Ezután fordult a kocka, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. A 29. perc táján jól járatták a mieink a pakkot, majd újra Novotny volt eredményes. A korongbedobás után ismét egyenlített a Léva, ezután előbb ők kerültek hátrányba, majd 5 a 4, illetve 5 a 3 ellen támadhattak, eredmény nélkül. Az utolsó percben Hári lapos középtávoli lövésével újra nálunk volt az előny, egyre élesebben, egyre eredményesebben hokiztak a srácok.

A 3. etapban fele táján kivédekeztünk egy emberhátrányt a sok közül, majd ismét jött Novotny, aki közvetlen közelről megszerezte az egyetemisták ötödik gólját. Rákapcsolt a hazai együttes, próbáltak feljebb kapaszkodni, de nem jártak sikerrel; nem úgy Kuleshov, aki emberhátrányban, üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A kétnapos túra két egymással abszolút ellentétes mérkőzést hozott. Az első napi produkcióról nem érdemes tovább értekezni; ez is egy olyan alkalom volt, amikor bárhogy feszültünk meg, csak nem sikerült semmi, gyorsan el kell felejteni, ha lehet. A második meccsen szerencsére az egy nappal korábbi csapatra rá sem lehetett ismerni. Nem volt hibátlan a teljesítmény, ám ahogy telt a mérkőzésidő, úgy lett egyre magabiztosabb a társaság és egyre jobban hasonlított arra a csapatra, amelyet mi látni szeretnénk és szeretünk. Mindent összevetve valószínű, hogy ettől a két meccstől nem igazán lettünk okosabbak, ehhez meg kell várni az UTE elleni összecsapásokat. Vagy ami azután következik…

2021.08.26. 17.30 Nagytapolcsány
Felkészülési mérkőzés
HC Topolcany – DEAC 8-1 (2-0, 3-0, 3-1)
Gólszerzőnk: Novotny

2021.08.27. 16.00 Léva
Felkészülési mérkőzés
HC Levice- DEAC 3- 6 (2-2, 2-1, 2-0)
Gólszerzőink: Novotny (3), Sági, Hári és Kuleshov

=MK=