Kiváló harmadik harmadunkkal nyertünk!

A DEAC 5-3-ra legyőzte a FEHA19-et a Debreceni Jégcsarnokban.

Az utolsó helyezett FEHA19 együttesét fogadta a DEAC a jégkorong Erste Liga vasárnap esti találkozóján. Ugyan a Debreceni Jégcsarnokban rendezett meccs esélyese az egyetemi gárda volt, György József alakulata bizonyára nem feledte el, hogy egy hónapja vereséget szenvedett Székesfehérváron. Itt volt az idő mindezért revánsot venni.

Néhány perc után máris a hazai szurkolók szája íze szerint alakult az összecsapás, ugyanis 04:47-nél kiállították Bajkót, és mielőtt kiegészülhetett volna a Fehérvár, Sosunov pakkját Mark Smirnov ütötte a hálóba. Sajnos, a folytatás már nem sikerült ilyen rózsásra, ugyanis viszonylag hamar egyenlített a FEHA19: Szabó Péter volt eredményes a 12. percben. A gól után ismét mi voltunk a kezdeményezőbbek, azonban jól védekeztek a vendégek, így maradt az 1-1 a harmad végére.

A második etap előtt bíztunk a jobb folytatásban, és a DEAC játékosai is ennek megfelelő felfogásban korcsolyáztak ki a jégre. Az elején rögtön el is találtuk a kapuvasat Dalecky révén. Ezt követően Sosunov bombáját védte Tóth. A FEHA19 válasza ütősebbre sikerült, bánatunkra, Ugnius Cizas ütött gólt Gönczi Lajosnak. Bő 11 perc volt hátra, amikor Vokla közeli löketét kivédte a székesfehérvári cerberus. 31:10-nél Kozmát ültették ki bottal akasztásért. Emberhátrányban is egyre-másra hibáztuk el a lehetőségeket, rendkívül bosszantó volt a helyzetkihasználásunk. 34:36-ot mutatott az időmérő, akkor Sosunovot küldték le akasztásért, majd Salamon ült le a másik oldalon.

A harmadik játékrész elején, 40:54-nél megfogyatkozott a DEAC, Zalamait küldték ki fogásért. Szerencsére ezt követően hamar egyenlített a Debrecen, Jan Dalecky talált be Mihalik András passzából. A gól után Keceli-Mészáros mozgatta meg lövésével Gönczit. Emberelőnybe kerültünk és átvettük a vezetést! 47:15-nél Mayer ült ki, és nem sokkal később ki is használtuk ezt, a Spirkótól kapott pakkot Jakub Izacky ütötte be. 10 perc volt hátra, amikor tumultus alakult ki a fehérvári kapu előtt, végül Tóth rátenyerelt a korongra. Hét és fél perccel a vége előtt büntetőhöz jutottunk – Farkast állították ki -, ám Mihalik András nem tudta kihasználni a lehetőséget. Nem sokáig kellett lógatnunk az orrunkat, ugyanis beütöttük a negyedik gólunkat is, Mark Smirnov vágta a kapuba Novotny passzát. Négy perccel a dudaszó előtt emberelőnybe került a hazai gárda Salamon Zoltán volt túl kemény, majd az utolsó két minutumra Zalamai ült ki palánkra lökésért. Rögtön büntetett a Fehérvár, Trastasenkovs lőtt közelről gólt. A FEHA19 levitte a kapusát, ám pórul járt, mert Jakub Izacky elcsípte a korongot és távolról az üres kapuba vágta azt.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-FEHA19 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)
Gól: Smirnov, Dalecky, Izacky, Smirnov, Izacky, illetve Szabó P., Cizas, Trastasenkovs

Fotók: Derencsényi István