Komoly nehézségek várnak ránk Erdélyben

Csütörtök este vívják meg az idei első erdélyi túrájuk nyitómeccsét a mieink. Gyergyószentmiklóson bizonyára tömött lelátók várják majd a vendégeket és biztosra vehetjük, hogy a hangzavar nem a vendégeket fogja segíteni. A gyergyói szurkolóknak hosszú az emlékezetük, aligha felejtik el, hogy a debreceni srácok már jó néhányszor törtek borsot a csapatuk orra alá.

A gyergyói drukkerek a bajnokságok véghajrájára rendszerint a legjobb négy közé pozícionálják az övéiket és ennek megfelelően próbálták a játékoskeretüket megerősíteni. A tervük talán még sohasem állt olyan közel a megvalósuláshoz, mint mostanság. Ennek érdekében minőségi játékosok sorát szerződtették Gyergyóba. Köztük vannak tapasztalt légiósok, például a finnek, Haaranan és Saari, a kanadai Sylvestre, illetve a felnőtt magyar válogatottban is megfordult játékosok, úgy mint Sárpátki, Brance Orban, vagy Chis Bodo. Az eredményesség nyilván sok egyéb feltétel függvénye, az viszont nyilvánvaló, hogy a mostani keretével a Gyergyó ott lehet majd a legjobbak között. Jelen pillanatban Szilassy Zoltán legénysége az Erste Liga tabelláján a 4. helyen áll, megelőzve erdélyi vetélytársait. A mérlegük 9 lejátszott meccs, 5 rendes játékidőben és 2 rájátszásban elért győzelem, ami összesen 19 pontot ér. Az utóbbi időszakban kiváló formában hokiztak, október elejétől nyertek az Acélbikák és a győriek ellen, hosszabbításban győztek a MAC HKB-val szemben és a Brassó otthonából is elvitték a 3 pontot. A mieink ennél jóval hektikusabban szerepeltek, még szeptember legvégén a Csíkszereda nyert a Debreceni Jégcsarnokban, majd egy bravúros győzelem következett, 8-4 Brassói Farkasokkal szemben. Már kezdtünk bizakodni, amikor ismét elhullajtottunk 3 pontot az FTC-Telekom, majd az UTE ellen. Az össztermésünk 7 találkozón elért 2 győzelem, egy pontot szereztünk hosszabbításban, amivel a 9. helyen állunk. Reméljük, nem kell bizonygatni, messze nem ez a mieink csúcsteljesítménye, a formajavuláshoz azonban az eddigieknél jóval koncentráltabb, nagyobb átütő erejű játékot kell produkálni, a meccs elejétől a végéig.

A lényeg az, hogy meg kell kezdeni pontgyűjtést, minél előbb! Erdélyi túra előtt nincs is ennél talán nehezebb feladat az Erste Ligában. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem is kell megpróbálni!

A mérkőzés az Erste Liga TV-n online megtekinthető.

Erste Liga
Gyergyói HK – DEAC
csütörtök 17.30, Gyergyószentmiklós

=MK=