Komolyan vesszük a piros-kékeket

A hétvégi Erste Liga forduló keretében az egyetemisták az Opten Vasas csapatát fogadják Debrecenben vasárnap este.

A tabellán jelentős a távolság a két együttes között, ám ebből aligha lehet kiindulni, mivel a mieink ebben a szezonban már 10 lejátszott mérkőzésnél járnak, míg a fővárosi fiatalok csak négyszer léptek a jégre. Az idényt vasárnapi ellenlábasaink nyitották meg a MAC HKB elleni találkozójukkal, a következőt azonban a koronavírus járvány következtében már el kellett halasztani. Október első hetében lejátszották az erdélyi csapatok elleni meccseiket, közülük a Gyergyói HK-t sikerült rendes játékidőben legyőzni. Azóta viszont egyetlen bajnoki meccset sem vívtak, a Covid-19 megint csak közbeszólt.

Éppen ezért nehéz megbecsülni, mire lehetnek képesek vasárnap Ladányi Balázs tanítványai. A gyergyóiak az idén eddig eléggé rapszodikusan teljesítenek a ligában, legyőzésük azonban így is komoly fegyvertény volt, jelzi, hogy a fővárosi fiatalokat oktalanság lenne lebecsülni. Az Opten Vasas erőssége a lendületes, gyors hoki, valamint az, hogy összeszokott, jó csapatjátékot produkálnak és nem adják fel egykönnyen a harcot. Ráadásul sokat fejlődtek az utóbbi két idényben, bármelyik élvonalbeli együttes dolgát képesek megnehezíteni.

A mieink előnyben vannak velük szemben úgy a fizikai paraméterek, mint a technikai felkészültség dolgában, valamint a tapasztalatok tekintetében. A legfontosabb feladatunk az, hogy az első perctől kezdve a saját hokinkat játsszuk és rákényszerítsük az ellenfelünkre az akaratunkat. A siker hasonlóan jelentős tényezője lehet, hogy ne engedjük korán teret nyerni a vendégeket, mivel nagyon jól védekeznek, nem könnyű velük szemben megfordítani az eredményt.

Természetes, hogy a debreceni srácoknak győzelemre kell játszani, érvényesítve a két csapat közötti tényleges tudásbeli különbséget. A győzelem hozzájárulhat a legutóbbi újpesti mérkőzés eredményének feldolgozásához is, bár úgy tapasztaltuk, hogy a balsiker nem viselte meg hosszasan a mieinket.

A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti, ami legalább részben kárpótolhatja a járványhelyzet miatt a pályán kívül rekedt hazai szurkolókat. Biztassuk úgy a srácokat a monitorok előtt, mintha mindannyian ott izgulnánk a jégcsarnok lelátóján!

Erste Liga
DEAC-Opten Vasas
vasárnap 18.30, Debreceni Jégcsarnok

=MK=