Kuleshov három felnőtt szezon után sem változtat

A következő idényt is a DEAC jégkorongcsapatánál tölti Kuleshov Vladislav.

A 22 éves játékos 2015 nyarán érkezett Debrecenbe az oroszországi Yaroslavlból. Tanulóéveit szülővárosában töltötte. Korán kibontakozó tehetsége kitűnő iskolával párosult, a 2014-15-ös idényben orosz bajnok lett a Lokomotív Yaroslavl U17-es csapatával. Akkoriban aligha gondolhatta, hogy hosszú évekig ez lesz az utolsó otthon megszerzett bajnoki címe. Már az orosz U17-ben is helyt állt, de az igazi áttörést a DHK színeiben produkálta. A 2015-16-os idényben pozitív pont/meccs átlagot jegyzett a magyar ifi és junior, valamint az osztrák ifi bajnokságokban, a hazai U18-ban 44 pontig jutott. A következő idényben megpróbálkozott a MOL Ligával is, de akkor még nem tudott a felnőttek között megragadni. A magyar juniorban viszont ismét pont/meccs átlag felett termelt, ezt a szintet az osztrák ligában is megközelítette. Ezután egy újabb sikeres junior év következett, itthon 24, az EBYSL-ben 37 ponttal, majd 2018-19-ben bemutatkozott a DEAC csapatában. Újonc évében végig játszotta az idényt és 46 meccsen 22 pontot szedett össze, míg a rákövetkező szezonban már 24 pontot átlagolt. A 2020-21-es „Covidos” bajnokságban leginkább a második sorban hokizott (de megfordult az elsőben is), jól alkalmazkodva a többször változó játékostársakhoz. A playoffra került igazán jó formába; míg a 35 alapszakasz mérkőzésen 9 gólt és ugyanannyi gólpasszt jegyzett, a 11 rájátszás meccsen hét gól és 5 assziszt volt a termése.

A nyári szünet időszakában néhány kérdés erejéig igénybe vettük játékosunk pihenőidejét.

– Rövidesen már a negyedik felnőtt szezonodat kezded meg Debrecenben. Soha nem gondoltál arra, hogy átigazolj egy másik egyesületbe?

K.V.: Hat év bizony hosszú idő, de nem gondoltam arra, hogy váltani kellene.  Ez a város lett a második otthonom, szeretem a csapatomat, megkedveltem a szurkolókat is. Nagyon jó érzés minden évben visszajönni és egy újabb szezont kezdeni Debrecenben.

– Mivel telnek a napjaid a nyári időszakban és milyen elvárásokkal, tervekkel vágsz neki a 2021-22-es idénynek?

K.V.: Pihenek, néha találkozunk a haverokkal és dolgozgatok a lakásom felújításán. Eközben tervszerűen készülök a 2021-22-es szezonra. Remélem, sikerül megismételni a legutóbbi eredményeinket, de a fő célom az lesz, hogy Erste Liga-döntőbe segítsem a csapatunkat.

Vlad mai szemmel nem túl nagydarab játékos, de amit fizikai paraméterekben nem adott meg neki sors, azt bátorsággal és gyorsasággal feledteti. Nagy küzdő, nem ismer elveszett korongot, fáradhatatlanul űzi-hajtja az ellenfeleket és mindig képes váratlan húzásokat produkálni. Amiben javulnia kellene, az a stabilitás; Kecskeméti Áron másodedző azt várja tőle, hogy folyamatosan tartsa azt a magas szintet, ahová eljutott, és jövőre az alapszakaszban, illetve a rájátszásban egyaránt jó teljesítményt produkáljon. Mint olvashattuk, Vladnak komoly tervei vannak a jövőre nézve, és csak remélhetjük, hogy ezeket majd siker koronázza.

NÉVJEGY:
Vladislav Kuleshov
Született: 1998.06.30., Yaroslavl (RUS)
Posztja: támadó
Testmagasság: 180 cm
Testsúly: 95 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=