Küzdelmes meccs, magabiztos győzelem

Pénteken este Győrben két jó formában lévő együttes találkozott egymással, a felek az önbizalomnak sem voltak híjával. A fehérvári fiatalokat az élvonalhoz tartozó csapatokkal szemben mutatott kiváló teljesítményük predesztinálta erre, a mieinknek pedig a sorozatban aratott győzelmek adtak magabiztosságot. Ahogyan az várható volt, mindjárt a találkozó elején egymásnak esett a két csapat és megpróbáltak dominálni.

A hazai kaput Gyenes Dávid védte, míg a mieink hálója előtt Hetényi Zoli foglalt helyet. A fekete-fehérek között 58-as mezszámmal láthattuk a Kiekko-Vantaa csapatától hazatért ifjú tehetséget, Mihalik Andrást. Nem volt ott viszont a debreceni játékosok sorában Orban Blake, aki hosszadalmasnak ígérkező sérülése nyomán közös megegyezéssel felbontotta a szerződését. Köszönjük Blake, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A meccs elején nem sokáig játszott azonos létszámban a két együttes, 01.41-nél emberhátrányba kerültünk, – túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Az emberfórt nem tudta kihasználni a farmcsapat, a nyolcadik percben viszont betaláltak. A kék vonalnál megszerzett korongot Dézsi vitte be a vendégharmadba, lerázta magáról a védőjét, majd éles lövést küldött kapura, a pakk a kapuvasról pattant a hálóba. Kezdett fizikálissá válni a küzdelem, a 9. percben McNulty és Kloz között támadt nézeteltérés, 2 percet pihenhettek a büntetőpadon. 10.35-nél Kuleshov-nál láttak botfogást a játékvezetők, egy időre kettős emberhátrányba kerültünk. A 4 a 3 elleni játékban fehérváriak nem találtak fogást a mieinken, akik erősen megnyomták a harmad végét, de nem tudtak betalálni. Hat másodperccel az első etap vége előtt McNulty ismét a büntetőpadra került, büntetésének nagy része a 2. harmadba húzódott át.

A 2. játékrész elején a hazaiak kivédekezték McNulty 2 perces büntetését, egyenlő létszámban viszont egyenlítettek a mieink. 23.06-nál Vedran Bogesic tüzelt a kék vonalról, Gyenes előtt takarták a kilátást, végre megtört a jég! Néhány másodperccel utóbb Molnár Dávid és Yakimchuk párviadala végződött a büntetőpadon, majd a 29. percben Vas Márkot küldték ki. Az egyetemisták nagy rohamokba kezdtek, azonban a 35. percben Sándor Bencét kiállították, rövidesen Mazzag is hasonló sorsra jutott, ami megtörte a csapatunk lendületét, maradt az eldöntetlen állás.

A 3 harmad elején Dalecky és Császár ütközött, a játékvezetők a debreceni csatárt küldték a büntetőpadra. Mégsem kerültünk hátrányba, Vincze Gergő szabálytalankodott a korongbedobásnál. Alig egy perc később csak tovább fogyatkozott a mieink létszáma, Izacky-nál láttak térdhasználatot a játékvezetők. A Titánok fórjait kivédekezték az egyetemisták, majd Izacky villant fél perccel a kisbüntetésének letelte után; betört a Titánok harmadába, átadását a középre húzódó Szűcs vágta Gyenes hálójába! A 49. percben a hazai csapat kapott egy emberfórt, de nem tudtak vele mit kezdeni. 52.48-nál ismét Izacky játszotta a főszerepet, elvitte középről a Titánok védőit, keresztpasszát a pontosan érkező Novotny továbbította a hazai kapuba! 54.40-nél megint emberelőnybe kerültek a fehérváriak, jól bekkeltek azonban a mieink. 58.08-nál Vuorinen edző időt kért, majd Gyenes is lekorcsolyázott a jégről. 58.44-nél végérvényesen eldőlt a mérkőzés; Sándor vette célba a Titánok kapuját, lövése több hazai védőt érintve pattant az üres kapuba!

Ahogyan az várható volt, a farmcsapat nehezen adta meg magát, két harmadon keresztül szívósan tapadtak az egyetemista csapatra, végül azonban a nagyobb játékerő és tapasztalat diadalmaskodott. A debreceni sikerben nagy szerepe volt a jól működő emberhátrányos játéknak és Hetényi „Stonewall” Zolinak, aki 95,83 %-os hatékonysággal hárított. Győzelmükkel a srácok két pontra közelítették meg a listavezető MAC HKB együttesét, akik egy mérkőzéssel többet játszottak, mint a mieink. Egyelőre minden szép és jó, kedden azonban újabb nagy ellenfél, az UTE következik.

A találkozó után David Musial vezetőedző elégedetten értékelt.

Úgy gondolom, az első harmadban jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, aztán a Fehérvár vezetést szerzett. A második harmadban mentünk tovább előre és a harmadikban már a helyzetek is bejöttek, gólokat szereztünk. Ma remekül működött az emberhátrányos védekezésünk. Elemeztem a Fehérvár emberelőnyös játékát, ami az elmúlt találkozókon nagyon hatékony volt. Erre az edzéseken készültünk is, és ez volt a kulcs ma. Kivédekeztük a hátrányokat és gólokat is lőttünk. Örülök a mai három pontnak, mert a Fehérvár egy fiatal, jó csapat, nehéz ellene játszani” – zárta a DEAC vezetőedzője.

20120.11.13. 18.30 Győri Jégcsarnok
EL 53
Titánok–DEAC 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Gólszerzők: Dézsi, illetve Bogesic, Szűcs, Novotny és Sándor

=Müller Károly=

Fotók: Lehoczki Krisztián/Titánok