Léránt René: A srácokkal jól megértettük egymást

A meghatározó játékosok sorában Léránt René is aláírta a jövő szezonra érvényes szerződését.

A most 26 éves védő Dunaújvárosban született és eddigi karrierje nagy részét anyaegyesületénél töltötte. A 2008-09-es idényben mutatkozott be szülővárosa ifi csapatában, majd egyre eredményesebb játékot produkált. 2011-12-ben 39 pontot jegyzett az ifi bajnokságban, ekkor debütált a felnőttek között, de ott volt a Divízió 2/B- csoportos ifi világbajnokságon is. A következő idényben az FTC játékosa volt, a Divízió 2/A- csoportos junior világbajnokságon ezüstérmet szerzett, majd visszatért az Acélbikákhoz. 2013-14-ben MOL Liga-bajnok lett a Dunaújváros csapatával, 2014-15-ben jégre lépett a Kontinentális Kupában is. Ezt követően még három idényt teljesített újvárosi színekben a magyar bázisú nemzetközi ligában, majd a 2019-20-as szezonra Debrecenbe igazolt.

Összesen 332 ligameccsen lépett a jégre és ennek során 73 pontot jegyzett. Az egyetemista csapat jó vásárt csinált Léránt René leigazolásával; letisztult, megbízható játékával erőssége volt a mieink védekező szekciójának. Nemcsak a védőmunkában nyújtott egyenletes, jó teljesítményt, a pontszerzéssel sem állt hadilábon. Ha módja nyílt rá, rendre ott termett az ellenfél kapuja előtt, hat gólt szerzett, míg csapattársai hét gólt ütöttek az ő átadásaiból. Mivel meghosszabbította a kontraktusát, ezeket az eredményeket akár túl is szárnyalhatja jövőre.

Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni a klubbal, és a következő szezonban is a DEAC játékosa maradhatok – nyilatkozta a kiváló védőjátékos. – Igazából már egy hét után úgy éreztem itt magamat, mintha évek óta Debrecenben játszottam volna. A srácokkal jól megértettük egymást, az öltözőben remek volt a hangulat, így a jégen is megvolt az egységesség. Úgy vélem, hogy a bajnokságban tovább is menetelhettünk volna, de a rengeteg sérülés nagyon megnehezítette a dolgunkat. A saját teljesítményemmel nem voltam teljesen elégedett, remélem, hogy jövőre még több támogatást tudok majd nyújtani a csapattársaimnak. Pozitívumnak tartom, hogy a társaság magját a menedzsment együtt akarja tartani. Bízom abban, hogy a járvány hamarosan véget ér, és minden visszatér a normális kerékvágásba, így lesz időnk és módunk a színvonalas felkészülésre!

=MK=