Létkérdés a hét végi pontszerzés

Túlzás nélkül sorsdöntő fontossággal bír a vasárnap délutánra időzített FTC-Telekom-DEAC találkozó.

Mint korábban már hangsúlyoztuk, ez az utolsó alkalmak egyike, amikor biztosítani tudjuk, hogy simán bekerüljünk a rájátszásba, ehhez azonban pontokra lesz szükség, lehetőleg három pontra és még azzal sem csak a saját kezünkben lesz a sorsunk. A ligatabella tanúsága szerint a mieink jelenleg 49 ponttal a hatodik helyen állnak, az egyik nagy rivális, a Csíkszereda az ötödik, 50 szerzett ponttal, a másik az FTC-Telekom, utóbbiak 46 ponttal a hetedikek. Mindkét fő rivális kevesebb meccset játszott, mint az egyetemisták, az erdélyiek egy, a fővárosiak pedig papíron három lehetőséggel rendelkeznek. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy szombaton egymás ellen játszik a Fradi, meg a Sport Club, valamelyikük pontot veszít, remélhetőleg a szeredaiak. Egy biztos, az FTC ellen „hatpontos” meccset fogunk vívni, még elgondolni is szörnyű, mi lenne, ha a rendes játékidőben nyernének. Pedig ez a végeredmény is lehetséges, ám ha rajtunk múlik, ilyen opció nem létezik. Ami a vetélytársakat illeti, ma késő délután, az FTC-Csíkszereda után már okosabbak leszünk egy nagyon kicsivel, de nekünk a saját meccsünkre kell összpontosítani. Ahogyan azt szakvezetőnk, György József elmondta, 11 támadóval és öt hátvéddel készülünk a mérkőzésre, közülük mindenki készen áll a megmérettetésre és az utolsó tartalék energiákat is felhasználva fognak küzdeni.

Tulajdonképpen lehetnénk jóval könnyebb helyzetben is, nem a játékosainkon múltak az utóbbi hetek egy gólon billegő meccsei, csak egy kevéske szerencsére lett volna szükség, és ez a helyzet most is. A sportban ez nem elhanyagolható faktor, reméljük, hogy az inga nem áll meg, hanem vissza is lendül a kedvező irányba. Azt szokták mondani, hogy a sportban azoknak van szerencséje, akik megdolgoztak érte. Aki ismeri György Józsefet, tudja, hogy csak munkában hisz, a melót tehát nem kérhetjük számon rajta és a játékosain.

A  meccsünk az Erste Liga TV adása révén lesz látható. A közvetítés 15.30 órakor kezdődik, helyszíne a Tüskecsarnok. Bízunk abban, hogy ez a kevésbé megszokott időpont nem zavarja meg a mieinket és Fortuna istensszony is elkezdi végre törleszteni a csapattal szemben felhalmozott adósságait!

2023. január 22. 15.30 Tüskecsarnok
EL 157
FTC-Telekom – DEAC

=Müller Károly=