Mazzag Dani az ötödik idényét kezdi nálunk

Mazzag Dániel sportolói karrierje 2019-ig Székesfehérvárhoz, az azóta eltelt évek során pedig megszakítás nélkül Debrecenhez kötődik. Eddig négy idényben öltötte magára a DEAC fekete-fehér mezét, és már aláírta a következő szezonra érvényes szerződését.

Aligha emlékszik jó szívvel a legutóbbi idényre, ugyanis október 14-én, egy Erste Liga-meccsen súlyos kézsérülést szenvedett, amiből mostanáig sem sikerült teljesen felépülnie. Január elején visszatért ugyan a csapatba, de a fájdalmak a bajnokság végéig elkísérték. Az ő esetében tehát súlya volt a kérdésnek, amikor az egészségi állapota felől érdeklődtünk.

–  Jobban vagyok és az a tervem, hogy a bajnoki rajtra teljesen egészéges leszek. Megkaptam az egyéni edzéstervet, ami hetente öt tréninget tartalmaz és jég híján kondizásból, illetve futásból áll. Örömmel tapasztaltam, hogy a sérülésem már nem gátol, teljes értékű munkát tudok végezni.

– Egyébként mivel telnek a napjaid?

M.D.: – Természetesen pihenek is, azon kívül segítek a ház körüli teendőkben, itt faluhelyen mindig akad valami munka. Július elején görögországi családi nyaralást tervezünk Rodosz szigetére, amit izgalommal várok.

– Milyen várakozással tekintesz az új idény elé?

M.D.: – A legfontosabb az lesz, hogy az új szezont sérülés nélkül csináljam végig, az előzőt pedig jó lenne elfelejteni! A sérülésemet nagyon megszenvedtem. Az idény vége felé ugyan visszatértem, de körülbelül 70-75 százalék volt a fizikai készültségem. A védekezés elment valahogy, de a támadómunka, főként a lövések kínszenvedést jelentettek. Remélem, hogy a nyár meghozza a tökéletes gyógyulást és én mindent el fogok követni azért, hogy a bajnoki rajt után a régi Mazzag Danit láthassa a jégen a közönség!

=MK=