Mazzag Dani tudatosan készül az új feladatokra

A DEAC fiatal támadója legutóbb április elején jelent meg honlapunk hasábjain, annak apropóján, hogy már a Magyar Kupa elődöntőjének időpontjában megelőlegezte a mieink kupagyőzelmét. Dani kiváló jósnak bizonyult, de azóta sem váltott „szakmát”, kitart a jégkorong és a DEAC csapata mellett.

A jeles csatár 2012-13-ban került fel a hazai hoki térképére, ekkor debütált az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ificsapatában, edzői bizalmát a 9 mérkőzésen elért 16 ponttal hálálta meg. A következő idényben az EBJL-ben is bemutatkozott, bajnoki címet szerzett, sőt részt vett a Divízió 1/B csoportos ifi vb-n is, ahonnan aranyéremmel a zsebében tért haza. A 2014-15-ös szezonban végig a junior korosztályban kapott szerepet. Kiváló idényt futott, az osztrák pontvadászatban bajnoki címet szerzett a fehérvári együttessel, miközben 51 mérkőzésen 45 ponttal járult hozzá az első helyezéshez. Ott volt a Divízió 1/B csoportos junior világbajnokságon is. A következő két szezonban párhuzamosan játszott a hazai és az osztrák juniorban, illetve a MOL Ligában.  2015-16-ban 7 pontot jegyzett a Divízió 2/A csoportos junior vb-n, újabb aranyérem lett a jutalma. 2017-től két idényt a Fehérvári Titánok kötelékében töltött az Erste Ligában, majd a DEAC-hoz igazolt és jelenleg már a harmadik szezonjára készül az egyetemista csapattal.

Mazzag Dani a 2020-21-es idényben 11 pontot szerzett, a bajnokságban végig a harmadik sorban szerepelt. Óriási mezőnymunkát végzett, nagy erőket mozgósított a védekezésben és a támadó munkában egyaránt, gyors, szívós, kemény hokijával sok kellemetlen percet szerzett az ellenfeleknek. Eddig összesen 6 szezont teljesített a MOL- és az Erste Ligában, 274 meccset játszott és eközben 74 pontot átlagolt.

– Beszélgetőpartnerünket elsőként arról kérdeztük, mivel tölti a napjait az egyre fogyatkozó relaxáció időszakában?

M.D.: Amikor befejeződött az elmúlt idény, hazajöttem Egervárra. Faluhelyen mindig akad munka bőven; most éppen a házunk felújítása van folyamatban, ami nem egyszerű feladat. Ez nyilván nem tölti ki a napjaim egészét, hét közben naponta átjárok Fehérvárra és néhány barátommal közösen készülünk a következő idényre, Zsupányi Gábor edző irányításával. A felkészülés rendszerint tovább tart, mint a hivatalos edzési idő. Legutóbb például egy barátom kertjében hordtunk szét, terítettünk el 8 köbméter kavicsot, utána hamburgert sütöttünk. Az edzések után, valamint hétvégeken gyakran lemegyünk a Balaton partjára, ott vagy röplabdázunk, lábteniszezünk, vagy úszkálunk és sztorizgatunk is nagyokat. Mielőtt visszamennék Debrecenbe, még tervezünk egy nagy horgászatot, esetleg verseny formájában. Igyekszünk minden percet kihasználni, mert ha beindulnak a csapatszintű edzések, már nem lesz módunk ilyesmire.

Több csapattársadtól is megkérdeztük már, Te sem maradhatsz ki; hogyan értékeled a nemrég zárult szezont?

M.D.: Abszolút pozitív eredménnyel fejeződött be az idény, az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ha erre gondolok. Nevet, mert nagy csatában sikerült elhódítani a Magyar Kupát, viszont sír, ha a bajnoki elődöntő jut eszembe, ami a harmadik találkozóig meseszerűen alakult, de sajnos, korai volt az öröm.

– Ezt, vagy ehhez hasonlót hallottunk már a csapattársaidtól is.

M.D.: Nyilván azért, mert mindannyian megpróbáltuk levonni a bajnoki hajrá tanulságait, rájönni, mi történt velünk valójában. Mindezt azért, hogy még véletlenül se ütközzünk később ugyanezekbe a hibákba. Szerintem a legnagyobb gond az volt, hogy hiába vezettünk többször is, nem mindig voltunk képesek 60 percen keresztül menedzselni az előnyünket. Tudtuk, mit kell tennünk, de a jégen nem tudtuk megvalósítani. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a kezünkben volt a győzelem receptje, de nem minden részét tudtuk elolvasni! Természetesen ettől még büszkék vagyunk a csapatunkra, de csak ott motoszkál bennünk, hogy ebből több is kijöhetett volna! Jövőre minimum olyan végeredményt szeretnénk, mint tavaly, de igazából mindig többre vágyunk. Július közepétől készül a siker új receptje, minden játékos hozzáírja a magáét a munka révén, amit elvégez.

Remélem, hogy ez a recept a legjobb hatóanyagokat tartalmazza majd és mindenki el is tudja olvasni az utolsó betűig!

NÉVJEGY:
Mazzag Dániel
Született: Zalaegerszeg, 1996. április 12.
Posztja: támadó
Testmagasság: 180 cm
Testsúly: 80 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=