Mazzag Dániel is hosszabbított

Újabb játékossal egyezett meg a vezetőség a hosszabbításról: Mazzag Dániel aláírta következő idényre szóló szerződését. A játékos az elmúlt idényről és a jelenlegi helyzetről is beszélt honlapunknak.

Mazzag Dániel a múlt idény elején igazolt Debrecenbe, azzal a szándékkal, hogy megmutassa; jóval többre képes a Titánok csapatában nyújtott teljesítményénél. A fiatal támadó gyorsan bebizonyította, hogy kiváló csapatember, de nem csupán a mezőnymunkában nyújtott kiemelkedőt. Az idény végén 20 ponttal az ötödik helyen végzett az együttes házi ponttáblázatán, összesen 7 gólt és 13 gólpasszt jegyzett. Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nem érte teljesen váratlanul a szerződéshosszabbítás.

– David Musial már a szezon közben jelezte, hogy ha végig egyenletes, jó hokit produkálok, akkor szívesen dolgozik velem a következő idényben is – kezdte Mazzag Dániel. – Azért jöttem Debrecenbe, hogy fejlődjek, és erre meg is kaptam a lehetőséget. Nagyon jó társaság verődött itt össze, jól éreztem magamat a srácok között. Nagyon komoly szakmai munkát végeztünk el, sajnálatos, hogy a rengeteg sérülés miatt nem tudtunk igazán kibontakozni. Örülök, hogy sikerült 20 pontot elérni, bár egy játékost nem csak a szerzett pontok minősítenek. A magam részéről úgy érzem, hogy az emberhátrányos játékban is sokat tudtam segíteni. A 2020-21-es idényben szeretnék még jobb játékkal előrukkolni. Bízom abban, hogy jövőre elkerülnek minket a sérülések és meg tudjuk mutatni, hogy ténylegesen mire vagyunk képesek. Így hát köszönöm a bizalmat, örömmel maradok az egyetemi csapatban!

– Gondolom, egyetértünk abban, hogy a bajnokság eléggé szokatlan módon zárult…

 M.D.: De mennyire. Alighogy befejeződtek a negyeddöntők, híre jött, hogy a koronavírus járvány megfékezése érdekében mindenkinek haza kell utaznia. Nekem kimondottan nehezemre esett elfogadni, hogy így ér véget az idény, azonban nem volt mit tenni, összepakoltam a cuccaimat és elindultam haza, Egervárra. A távolság körülbelül 480 kilométer, nem véletlen, hogy az idény során mindössze kétszer tudtam másfél napra hazalátogatni. Most lényegesen több idő jut arra, hogy pihenjek és együtt legyek a családommal, a baj az, erre a járvány teremtett lehetőséget.

– Hogyan alakul a napirended, mióta hazamentél?

M.D.: Az első hetet jórészt pihenéssel töltöttem, azután elkezdtem dolgozni a Takács Dani által elkészített edzésterv alapján. A nővérem és az öcsém is edzésbe álltak velem, ugyanazokat a feladatokat csinálják, amit én, csak kisebb intenzitással. A napi edzést gumiköteles munkával is kibővítettük és már készülök a súlyzós gyakorlatokra.  Amennyiben ezt a szakaszt is itthon kell végigcsinálni, akkor személyi edző barátom, Zsupányi Gábor lesz a segítségemre, éppen úgy, mint az elmúlt három évben. Ha nincs más lehetőség, itthon is tudok dolgozni; van egy 20 kilós rudam, amire autógumikat szoktam felpakolni. Szeretnék egy lövőpadot is összeállítani, amihez a kapu már elkészült, mindez jó szolgálatot tesz majd a lövések és a bottechnika csiszolásában. Ezeken kívül mindig bőven akad munka a ház körül, ahogyan az faluhelyen természetes.


– Ezek közül melyik a te reszortod?

M.D.: Részben ilyen a kertünk rendben tartása, 500 gyümölcsfánk van, amelyeket gondozni kell. A munka java része Apumra hárul, ő képviseli a szakértelmet, én a testvéreimmel együtt a kisegítő feladatokat látok el. Nemrég fát hasogattam, ami bőven felért egy-egy edzéssel is, mivel kiválogattam a legnehezebben vágható hasábokat. Három napig csináltam napi három órában, az izmaim meg is érezték rendesen. Az öcsémmel egzotikus paradicsommal kísérletezünk, a magvakat már elültettünk, most várjuk, hogy kikeljenek. Anyum és a nővérem is remekül főz, sok mindennel kényeztetnek. Az előkészítésben mindig részt veszek, krumplit, hagymát pucolok, szeletelek. A legnagyobb kedvencem azonban a barbecue, különösen, ha oldalasból készül, a legújabb hobbim pedig a „smokerezés”. Mielőtt rákérdeznél, jelzem, hogy bár szeretem a konyha örömeit, természetesen vigyázok a súlyomra.

– Mivel töltöd az estéidet?

M.D.: Amíg tartott a szezon, a srácokkal többször is elmentünk dartsot játszani. Megtetszett, rendeltem is otthonra egy darts táblát. Még nem érkezett meg, de már nagyon várom. Az öcsémmel találtunk a kertben egy kiszáradt taplógombát, amíg nem jön meg a tábla, azon gyakorolunk…

– Mi történne, ha mondjuk két hét múlva jeleznék; másnap kezdődik a közös felkészülés?

M.D.: Beülnék az autóba és irány Debrecen. Remélem, hogy minél hamarabb kapok egy ilyen tartalmú üzenetet!

=Müller Károly=