Még sok munka vár ránk

A tegnap esti találkozót megelőzően az FTC-Telekommal november 19-én mérkőztünk meg utoljára. Sejthető volt, hogy a zöld-fehérek okultak a korábbi vereségből és ilyen rövid időn belül aligha lehet újból meglepni őket. A mieink táborában mindenesetre bizakodó volt a hangulat, bár az UTE elleni, szétlövésben elszenvedett vereség azért egyértelműen jelezte, hogy még az út elején járunk. Mindkét együttes négy sor játékossal lépett a jégre. A hazaiaknál maradt a Miskolcon győztes összeállítás, míg a mieinknél Hetényi Zoli kezdett, mezőnyemberek közül Hárit és Bartókot kényszerültünk nélkülözni.

Váltakozó játékkal indult a találkozó, a debreceni legénység az első percekben több komoly helyzetet dolgozott ki, ám ezek rendre kimaradtak, míg a zöldek korán vezetéshez jutottak. Benn ragadtunk a védekező harmadunkban, Galántai lövése megpattant Hetényi Zoli előtt, így jutott a hálónkba. Még ugyanebben a percben Fowlie kapott kisbüntetést, de az előnyben újra csak helyzetekig jutottunk. Az harmad nagyobb részében oda-vissza pulzált a játék, a zöldek voltak valamivel aktívabbak, de a mieink is tartották velük a lépést. A 19. percben Vokla jó átadását Dalecky remekül játszotta meg, az első szándékból leadott lövést még hárította Arany, de az duplázást már nem védhette. Sajnos, egy fél perc sem telt el az egyenlítő találat után, amikor egy korong eladást követően Fowlie közelről kibabrált a debreceni védelemmel. A meccs első harmadában ismét kezdtek kimaradozni a helyzetek, így ferencvárosi vezetésnél vonultunk szünetre.

Az imént vázolt trend a 2. játékrészben is folytatódott. 23.51-nél a hazaiak elcserélték magukat, de hiába, pár másodperccel utóbb Dalecky-t is leküldték, odalett az emberelőnyünk. 30.07-nél kaptunk egy újabb előnyt, ezúttal Sarcia került a büntetőpadra. A játékrész második részében ugyan többet kísérletezett a zöld-fehér együttes, de a mieink játszottak veszélyesebben. Több lehetőségünk nyílott az egyenlítésre, de megint csak nem sikerült belőni a helyzeteket!

42.55-nél Roczanov takarásból volt eredményes. Három perccel utóbb Kloz-ra fújtak rá 2+ 2 percet magas bot használata miatt, a hátrányt ugyan kivédekeztük, de közben egyre fogyott az idő… 45.57-től kezdve egymás után ültek ki a zöld-fehér játékosok, elsőként Galántai, majd az 50. perctől Tóth Gergő. 54.26-nál újra Tóth Gergőt állították ki, György József pedig időt kért. A srácoknak többször sikerült jó helyzetbe kerülni, de a góltalanság tovább tartott. Alig három perccel később Hetényi Zoli is lejött, kapus nélkül rohamoztak a mieink. Egy rossz döntés következtében azonban az ellenfélhez került az pakk, végül Kulmala üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Nem egyszer láttunk már ehhez hasonló mérkőzéseket, melyeknek során a játék képe nem volt összhangban a pályán elért eredménnyel. A mieink számos ígéretes helyzetet dolgoztak ki, a góllövés azonban ez alkalommal sem ment, többször is a döntő pillanatokban hoztunk rossz döntéseket, túlcizelláltuk a lehetőségeket. Közismert tény, hogy egy lőtt góllal nagyon nehéz mérkőzést nyerni, főként egy Fradi-szintű együttessel szemben. A 2. harmadban többször is a kezünkben volt az esély a fordításra, de nem tudtunk betalálni, a záró periódusban, a gyorsan bekapott gól után sem volt ez másként, de végül is egy gólon maradtunk. Hetényi Zoli nagyszerűen védett, 51 lövést hárított, 94,44 %-os hatékonysággal dolgozott. Most néhány napos meccs-szünet következik, utána december 3-án, pénteken a Titánok érkeznek Debrecenbe. Bízunk a jó folytatásban!

György József vezetőedző nem volt csalódott a mérkőzés után.

Annak ellenére, hogy nem szereztünk pontot, nem lehetek elégedetlen – kezdte a szakvezető. – Tisztában vagyunk a képességeinkkel, azzal, hogy hol tartunk és a Ferencváros milyen játékerőt képviselő csapat. Persze a múltkor láthattuk, hogy nincs lehetetlen és most is úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk ponttal, pontokkal távozni. Gyors gólt kaptunk, de ebből sikerült visszajönni és a második harmadban is megvoltak a lehetőségeink. Mondtam a játékosaimnak, hogy nem elég megszerezni és megtartani a korongot, a helyzeteket gólra is kell váltani. Ez ma nem sikerült, és bár nem szereztünk pontot, egyáltalán nincs bennem hiányérzet vagy csalódottság, amit tudtunk, megtettünk, ez ma ennyire volt elég. A 3. harmad elején kapott gól után már nagyon nehéz dolgunk volt, kényszerpályán mozogtunk, a végén is mindent megpróbáltunk, ám az üres kapus gól lezárta a meccset. Szerintem megint sikerült egy jó mérkőzést játszanunk és úgy láttam, hogy jobban játszottunk, mint egy héttel ezelőtt. Több helyzetünk volt, többet tudtuk a korongot birtokolni, de a legfontosabb mutatóban alul maradtunk; a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt, az előnyös játékunk sem volt hatékony. Nincsen hiányérzetem, a húzóembereink nagyot melóztak, a fiatalabb játékosoktól sokkal többet várok, megkapják a lehetőséget, de még nem azt hozzák, ami bennük van. Nincs semmi baj, megyünk tovább, küzdünk, fejlődünk! – zárta György József.

2021.11.28. 18.30 Tüskecsarnok
EL
FTC-Telekom – DEAC 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Gólszerzők: Galántai, Fowlie, Roczanov és Kulmala, illetve Dalecky

=Müller Károly=

Fotók: FTC.hu