MEGBÍZHATÓ, SOKAT DOLGOZÓ CENTER AZ ÚJ SZERZEMÉNY

A DEAC színeiben folytatja pályafutását a 28 éves kanadai Kyle Essery, akit az Erik Piatak hazatértével megüresedett légiós hely betöltésére szerződtet a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának menedzsmentje. Az új center Franciaországból, Lyonból érkezik a cívisvárosba a szezon végéig, és elképzelhető, hogy a Vasas elleni, csütörtöki hazai meccsen már be is veti őt a szakmai stáb.

Kyle Essery 1991-ben, a Toronto közelében fekvő Mississauga városában született. Mint oly’ sok kanadai srác, ő is korán a jégkorong mellett döntött. 2007 és 2010 között a Georgetown Raiders együttesében hokizott, a pont/meccs mutatói 0.59-0.87 között váltakoztak. Tizenkilenc éves korától négy szezonon át a St. Lawrence University színeiben játszott. 2014-ben áttette a székhelyét Európába, két idényt töltött el Dániában, az Unibet Stars, illetve a Herning Blue Fox egyesületénél. Egy évig a Gap csapatát erősítette a francia első ligában, majd egy szezonra átrándult Angliába, a Milton Keynes Lightning alakulatához. Az elmúlt idényt a Lyon együttesében töltötte, az idén azonban a klub visszalépett az első osztálytól.


fotók: www.eliteprospects.com

Kyle Essery eddigi karrierje során Európában aratta a legfontosabb sikereit. 2015-16-ban ezüstérmes lett a dán bajnokságban, egy évre rá francia bajnok a Gap csapatával. A Herning és a Gap kötelékében pályára lépett a Kontinentális Kupában, sőt a Gap együttesével a Bajnokok Ligájában is. Dániában összesen 78 mérkőzést játszott, ezalatt 35 pontot szerzett, a franciáknál 88 találkozón 44-et.

David Rutherford megbízható, sokat dolgozó centerként jellemezte, az is kiderült, hogy nem csupán ismerik egymást, de Lyonban dolgoztak is együtt. Rutherford azt mondta, nem bánná, ha Kyle csatlakozna a DEAC csapatához, biztos benne, hogy együtt jó dolgokat tudnának alkotni.

=MK=