Megijedni azért nem szabad!

Az erdélyi túra mérkőzései után e hét szerdán az FTC-Telekom csapatával kerülnek szembe a mieink. Bár kétségtelen, hogy mindig az az ellenfél a legnehezebb, amelyik éppen szembejön, el tudtunk volna képzelni a Fradinál valamivel kevésbé ütős ellenfelet. A zöld-fehérek jelenleg a Liga legjobb formát mutató együttese; 11 pont előnnyel állnak a Brassó, 13 ponttal a MAC HKB Újbuda előtt és az sem mellékes, hogy tíz meccses győzelmi szériában vannak. Az egyetemisták viszont január 23-án nyertek utoljára, azóta mindhárom erdélyi találkozójukat elveszítették. Ha másként történt volna, akkor is Ferencváros lenne a szerdai találkozó esélyese, hisszük azonban; az egyetemisták mindent megtesznek majd azért, hogy rácáfoljanak a papírformára!

Nagy talány, mi történt a srácokkal a Csíkszereda 4-3-as legyőzése után, de attól fogva mindössze öt alkalommal találtak be az ellenfelek hálójába. Tény, hogy Fortuna sem állt mellettünk, de nem ez volt a vereségek fő oka, némi túlzással persze, egy szezonra való kidolgozott helyzetet sikerült kihagyni. Nyilvánvaló, hogy egyik vetélytársunk sem fogja a dolgunkat megkönnyíteni, a fiúknak önmagukat kell a saját hajuknál fogva kirántani a gödörből. Mi tagadás, ez a lehető legnehezebb feladat éppen az FTC-vel szemben, de mégis el kellene kezdeni, mert februárban már csak négyszer leszünk jégen az alapszakaszban. Szélsőséges ellenpélda a Brassó, ők még nyolc mérkőzést játszanak le, abból négyet a nemzetközi szünetben, oda-vissza alapon a csíkiak ellen.

Mindent összevetve roppant nehezen lesz elérhető, hogy bekerüljünk az ellenfelet választó első négy csapat közé, márpedig ez lenne a későbbi eredmények kulcsa. Bravúrokra lesz szükség valamennyi hátralévő találkozón és könnyen lehet, hogy az is kevésnek bizonyul. Jelenleg 51 ponttal holtversenyben a tabella 4-5. helyen tartózkodunk, a UTE velünk azonos ponttal áll, a MAC HKB két ponttal gyűjtött többet, velük még nagy csatákat fogunk vívni. Oda kell majd figyelni a 43 ponttal 7. helyezett gyergyóiakra is, akik 3 meccsel kevesebbet játszottak, mint a mieink. Brassót és a Csíkszeredát pedig gyakorlatilag aligha lehet magunk mögött tartani.

A szezonbeli alapcélt, a rájátszásba kerülést minden bizonnyal sikerül majd elérni, de bízunk abban, hogy a srácok nem fognak megelégedni ennyivel. Bízunk abban, hogy elkezd bennük dolgozni a dac, a virtus és ország-világ előtt megmutatják, milyen jégkorongozók ők valójában.

Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy csatlakozott a csapathoz régi jó ismerősünk, a gólfelelős Hugo Turcotte. A támadó a 2018-19-es idényben játszott Debrecenben legutóbb, akkor a teljes szezon összesítésében 77 pontig jutott, ezzel ő lett a Liga pontkirálya. Az idén nem lesz ennyi lehetősége, de reméljük, hogy gyorsan beilleszkedik az új csapattársai közé és haladék nélkül megkezdi a gólgyártást! És természetesen bízunk abban is, hogy csatártársai szintén magukra találnak és újra rémületbe kergetik majd az ellenfelek hálóőreit.

Szurkolóink az Erste Liga TV élő közvetítése révén követhetik a rangadó történéseit. Reméljük, nagy számban ülnek le a monitorok elé és nem felejtik el; külön-külön is együtt vagyunk!

2021.02.03. 18.30 Tüskecsarnok
EL 158
FTC-Telekom – DEAC

=Müller Károly=