Megnehezítettük az Extraliga-bronzérmes dolgát

A DEAC szoros vereséget szenvedett az iglóiak elleni edzőmeccsen.

Idei első edzőmérkőzését az Extraliga legutóbbi bronzérmese, a HK Spisská Nová Ves otthonában játszotta a DEAC jégkorongcsapata. Ahogy a felvezető cikkünkben is írtuk, a hazaiak előrébb járnak a felkészülésben – a szlovák bajnokság hamarabb kezdődik, mint azt Erste Liga –, és már lejátszottak három edzőmeccset: a bajnok Kassától hosszabbításban kikaptak, a lengyel Sanok és a Krakkó ellen ugyanakkor nyertek.

Lendületesebben is kezdtek, és az emberelőnyt kihasználva Marosz révén megszerezték a vezetést a 9. percben, majd Beaudry góljával kétgólos előnyre tettek szert. Nyomás alatt tartottak bennünket, ám Hetényi Zoltán ezúttal is hozta a tőle megszokott formát. A 14. percben aztán sikerült szépíteni, miután Kamil Mingazov passzából Hári Norbert a hálóba lőtt.

A második játékrészre már jobban felpörögtünk. Archambault ugyan 3-1-re módosította az állást a 32. percben szerzett góljával, ám bő egy minutummal később Mihalik András válaszolt, aki Ramond Brice-tól kapta a korongot, így 1-1-gyel zártuk ezt a harmadot.

Az utolsó felvonásban is szervezetten játszottunk, megnehezítettük az iglóiak dolgát, még egy kis csetepaté is kialakult a pályán. Néhány másodperccel a vége előtt aztán Novak is betalált, beállítva ezzel a 4-2-es eredményt.

A végig jó iramú, küzdelmes találkozón, remekült helytállt együttesünk, amely a következő edzőmérkőzését augusztus 30-án a Sparta Praha B csapata ellen vívja idegenben.

Az első harmad nehéz volt, de Hetényi Zoli meccsben tartotta a csapatot. Idő kellett, hogy felpörögjünk, de sikerült, a második játékrészben már sokkal jobban játszottunk. A harmadikban nagyon nyomott az ellenfél, de próbáltunk a végén egyenlíteni. Erre volt is esélyünk, de kihagytunk egy ziccert, majd amikor lehoztuk a kapust, az ellenfél betalált az üres kapuba. Összességében elégedettek vagyunk a srácokkal, a fáradság és a terhelés ellenére sokat dolgoztak a mai mérkőzésen. Hét emberhátrányunk volt, ami rengeteg erőt elvett tőlünk – értékelte a találkozót Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Felkészülési mérkőzés
Igló, Spis Arena
HK Spisská Nová Ves–DEAC 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
A DEAC gólszerzői: Hári (14.), Mihalik A. (33.)