Megnyertük a keleti rangadót!

A jó iramú találkozón a DEAC két góllal diadalmaskodott a DVTK fölött.

Keleti rangadót játszott vasárnap kora délután a DEAC a jégkorong Erste Ligában, György József csapata a DVTK Jegesmedvéket fogadta tévés mérkőzésen. Mint azt beharangozónkban írtuk, a meccs előtt a diósgyőriek a tabella 3. helyén álltak 25 ponttal, őket az egyetemisták követték az 5. pozícióban 21 egységgel, ám a Jegesmedvék tényleges előnye több lehetett volna ennél, mivel mi két bajnokival többet játszottunk. Sajnos a csapatunk egyik legjobbját, a kapus Hetényi Zoltánt ezúttal nélkülöznünk kellett, helyette Gönczi Lajos kezdett.

Megnyomtuk az elejét, lövéseink azonban ekkor még célt tévesztettek. Nem sokat állt a játék, folyamatosan száguldoztak a jégen a felek. Izacky ütötte meg magasra emelt botjával Farkast, ki kellett ülnie két percre 06:40-nél. A hátrányt szépen kivédekeztük, folytatódott tovább az egyenlő erők küzdelme, és Gönczi állta a sarat a debreceni kapuban. Nagy volt az iram továbbra is, rangadóhoz méltóan, valamivel aktívabb DVTK-val. Szintén magasan és szabálytalanul használta a botját a vendégeknél Lövei, emberhátrányba hozva csapatát, ekkor 18:28-nál járt az óra. Az első húsz percben végül nem született gól.

A második etap Dalecky lövésével kezdődött, hárított a kapus. Majd Izacky és Zalamai veszélyeztetett emberelőnyben, melynek végén Ratislav Spirko távolról a hálóba lőtt (25:10)! A bekapott találat után azonnal rákapcsolatk a miskolciak, a védelemnek és Gönczinek bőven akadt munkája, kapusunk azonban remekelt. Válaszul Izacky lövése vitte le a miskolci hálóőr kulacsát a kapu tetejéről. A harmad második felében mi voltunk aktívabbak, jól megdolgoztattuk Voris kapust, ennek ellenére érezhető volt, hogy nem lesz gólgazdag az összecsapás. Páterka lőtt kapuvasat a vendégek részéről három perccel a játékrész vége előtt, vagyis továbbra sem nem unatkoztunk!

Kőkemény csatát ígért az utolsó harmad is, különösen úgy, hogy 41:56-nál kiállították a hazaiaktól Bogesicet. Szilágyi rögtön el is találta a kapuvasat a DVTK-ból. Kibekkeltük a hátrányt, és nem sokkal később Sági Martin beütötte a második gólunkat! A DEAC játékosa Molnár átadásából lőtt mesteri gólt 47:32-nél. Egy perc sem telt el, kiállították tőlünk Daleckyt. 51:29-nél Izacky adott remek passzt a kilépő Dominik Novotnynak, aki egy szóló végén magabiztosan helyezte el a DEAC harmadik találatát a DVTK kapujába, 3-0! A gólunk után két perccel újra emberelőnybe kerültünk. Nem tudtuk gólra váltani, majd Izacky ment ki négy minutummal a vége előtt akasztásért. Ezt is kibírtuk kapott gól nélkül, azonban Ilvessuo 58:43-nál betalált. Diósgyőri időkérés után a vendégek levitték a kapust, fokozódott az izgalom, azonban maradt a 3-1, megnyertük a a keleti rangadót.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-DVTK Jegesmedvék 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Gól: Spirko, Sági, Novotny, illetve Ilvessuo
Fotók: Kovács Péter