Mihalik András fekete-fehérben készül az új idényre

A DEAC fiatal játékosa aláírt a következő szezonra.

A debreceni egyetemisták tavalyi idényének egyik jellemzője volt, hogy a szokásosnál nagyobb számban jelentek meg és épültek be a keretbe tehetséges, fiatal játékosok. Közülük az egyik meghatározó személyiség volt Mihalik András, aki a Toronto Titans és a finn Kiekko-Vantaa csapatainál eltöltött szezonok után már a 2020-21-es idényben feltűnt a DEAC együttesében, az elmúlt szezont viszont már végigjátszotta a felnőttek között. Ez idő alatt 23 alapszakasz- illetve egy playoffpontot szerzett és kívülről úgy látszott, különösebb gond nélkül illeszkedett be „nagyok” közé. A szerződését meghosszabbító fiatal támadó röviden értékelte az előző szezont.

–  Tudom, hogy az idény vége csalódás volt a debreceni szurkolók számára, de ne feledkezzünk meg az események jó oldaláról sem! – szögezte le Mihalik András. – A szezon eleje szerintem rendben volt, januárban azonban jöttek a sérülések és a betegségek. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk és éppen a playoffra fogytunk el, amikor a fehérváriak elkezdtek élesedni. Az ürömben öröm, hogy a fiatalok, köztük én is, rengeteg lehetőséget kaptunk Józsi bácsitól (György József – szerk.), amit igyekeztünk is meghálálni. Sajnos, így is létszámproblémáink voltak, nem igazán volt negyedik sorunk, így nem tudtunk előrébb végezni.

A jövő szezon terveiről a következőket nyilatkozta.

Remélem, hogy a következő bajnokságban is sok lehetőséget kapok, a helyzeteimet azonban a tavalyinál jóval jobb hatásfokkal igyekszem majd kihasználni. Ezen a téren mindenképpen fejlődni szeretnék! Bízom abban, hogy sikerül magamra vonni a felnőttválogatott stábjának figyelmét is. Már elkezdtem az erőnléti munkát és folytatni szeretném egészen a csapatszintű edzések kezdetéig – zárta Mihalik András, aki nem mellesleg éppen ma ünnepli 20. születésnapját.

=MK=